Српски  Magyar 

Нова ауто-седишта за безбедан превоз деце

Савет за безбедност саобраћаја Општине Србобран наставио је са акцијом поделе ауто-седишта за сигуран превоз деце. Овога пута вредан поклон је уручен грађанима који су прво дете добили у последњем кварталу 2022. године.

Родитеље је овом приликом поздравила Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран и председница Савета за безбедност саобраћаја.

"Настављамо са акцијом; данас завршавамо поделу ауто-седишта за бебе рођене током 2022. године, а мени је велико задовољство што могу да саопштим да ће се иста акција спроводити и током 2023. године. То значи да ће свако прворођено дете са територије општине Србобран добити ауто-седиште за безбедан превоз у аутомобилу. Истовремено, желимо да апелујемо на наше суграђане да децу возе у овим и сличним седиштима. Нажалост, према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, деца у саобраћајним несрећама најчешће страдају када се не превозе у ауто-седиштима прилагођеним за њих. Избор одговарајућег дечијег ауто-седишта, његово правилно постављање, као и стварање навике код  деце да се у аутомобили превозе правилно, представља здраву основу у њиховом саобраћајном васпитању. Морамо учинити све да елиминишемо ризике приликом превоза наших најмлађих чланова породица", поручила је окупљенима Зарић.

У последњем кварталу 2022. године подељено је 14, док је за целу годину тај број 70 дечијих ауто-седишта. Савет за безбедност саобраћа у Србобрану, Турији и Надаљу током године спроводи и бројне друге активности, које све за циљ имају смањење броја саобраћајних незгода, страдања и повређивања грађана. Осим најмлађих суграђана, пажња је усмерена и на бројне друге категорије учесника у саобраћају: пешаке, бициклисте, мотоциклисте, возаче аутомобила, камионџије, трактористе и друге. И ова пракса биће настављена, истакла је Зарић.

 

Службени лист