Српски  Magyar 

Уклоњена дивља депонија у Савској улици

Екипе Јавног комуналног предузећа "Градитељ" уклониле су данас још једну дивљу депонију са обода Србобрана, у Савској улици, насталу неодговорним понашањем појединих грађана. Радове на расчишћавању простора и уклањању отпада обишли су Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Милица Зарић, заменица председника, и Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ".

"Ова акција је спроведена на иницијативу грађана и прва је од бројних које ћемо спроводити у наредном периоду. Желимо активније да се укључимо у пролећно уређење наших места, у одржавање зелених површина и путева, санирање ударних рупа. Као што су грађани могли да примете, рађени су недавно државни путеви, а у наредном периоду следи исти посао на локалним путевима. Са овим лепим временом и са овог места, желимо да кренемо у уређење, можда ово није посао великог интензитета у поређењу са неким инвестиционим улагањима, али је свакако важно да се учини. Важно је да сваки позив грађана схватимо озбиљно, да приступимо проблему и да га решимо. Позивам људе да пријаве проблеме на територији наше општине. Неколико несанитарних депонија ван насељених места смо већ уклонили, нажалост поједине локације се изново појављују као проблем, и зато апелујем на грађане да поведу рачуна о томе. Неки наши суграђани нису у довољној мери свесни какав проблем чине, и молим их да то више не раде. Свако ко има проблем са одлагањем комуналног отпада само треба да се јави комуналном предузећу и свима ће се изаћи у сусрет", поручио је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран и још једном позвао грађане да се одговорно односе према животној средини.

Према оцени Милоша Јованоовића, директора ЈКП, акција у Савској улици добар је показатељ заједничке бриге за средину у којој живе грађани.

"Кад кажем заједничка, ту не мислим само на локалну самоуправу и ЈКП 'Градитељ', који су узели на себе да уклоне дивљу депонију, већ и на грађане који су пријавили да такав проблем постоји. Захвални смо грађанима који су нам скренули пажњу, исто тако позивам друге да учине исто ако у њиховом комшилику постоји сличан проблем. Придружујем се апелу да се престане са лошим навикама да се отпад одлаже на местима која за то нису намењена. Уколико грађани виде да неко то чини, а не желе да га опомену лично, позивам их да јаве нама и ми ћемо то учинити. ЈКП 'Градитељ' се максимално труди да наша општина у сва три насељена места буде што чистија, да буде пристојно окружење за живот. Набавили смо контејнере за одлагање грађавинског отпада и сваки грађанин има прилику да их затражи како би се решио сваког шута који има. Ми то радимо брзо и ефикасно. Од следећег месеца крећемо у акцију прикупљања амбалажног отпада, примарне сепарације стаклене и ПЕТ амбалаже. Хоћемо да предњачимо у чистоћи, стало нам је до екологије, до здраве животне средине за све нас", истакао је Јовановић.

Службени лист