Српски  Magyar 

Џудисти из Турије међу најбољим у Србији

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, организовали су данас свечани пријем за двоје младих џудиста, чланова Џудо клуба Турија, Николу Јовановића и Наташу Гаџић, који су недовно освојили бронзане медаље на званичним такмичењима највишег ранга. Никола је половином фебруара освојио 3. место на Првенству Србије за кадете, док је Наташа освојила 3. место на Првенству Србије за сениоре. Ово су до сада највећи успеси Џудо клуба Турија.

Сада се већ може рећи да је успостављена лепа традиција свечаних пријема за најбоље спортисте општине Србобран; само у последње време било је ту фудбалера, ватерполиста, атлетичара, кошаркаша и многих других.

"У име општине и свих наших грађана, једно велико хвала што сте нас обрадовали и донели медаље у нашу општину. Овај пријем је знак посебног поштовања и уважавање вашег труда и рада и не сумњам да је пред вама велика каријера и да ће оваквих успеха бити и у будућности. Џудо је можда један од најмасовнијих спортова у нашој општини. Посебно је популаран у Турији, али то се шири и добија све више присталица у Србобрану и Надаљу. Успех који сте постигли је првенствено ваш, али га делите са свима нама и донели сте нам велику радост. У то име имамо поклоне за вас, чули смо да вам је за такмичења и тренинге потребан кимоно, па смо обезбедили плави за Наташу и бели за Николу. Надам се да ће вам донети срећу на следећим такмичењима. Општина Србобран ће увек бити ваша подршка и трудићемо се да пратимо ваше успехе и обезбедимо што боље услове за рад и развој овог спорта, као, уосталом, што то чинимо за све спортисте у нашој општини", рекао је овом приликом Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

"Оба ова резултата су јако значајна и велика за наш клуб. Николина медаља је прва у том рангу за наш клуб, тако да смо изузетно поносни на њихове резултате, а уједно они су узор млађима и дају подстрек да и даље радимо и постижемо добре резултате", рекао је Милан Срдановић, тренер Џудо клуба Турија.