Српски  Magyar 

"Бисерова" изложба у Дому културе Србобран

У Дому културе Србобран отворена је ускршња продајна изложба сувенира и ручних радова које су израдили корисници услуга дневног боравка Удружења за помоћ МНРО "Бисер".

"Ово није први пут да сарађујемо са Домом културе Србобран. До сада смо имали лепу сарадњу и често мисле на нас када су у питању битне манифестације које се одржавају у општини Србобран. Овога пута наша продајна изложба добила је већи значај и бољу видљивост. Имамо могућност да од понедељка до петка прикажемо све оно што смо се трудили у претходних месец дана да припремимо. На продајној изложби можете наћи разне ускршње декорације, природне сапуне, миришљаве свеће, магнете, дидактички матерјиал за децу и још много других ситница. Свако од корисника има одређени део у изради радова које воли да ради и који му иде од руке. Све ово помаже им у социјалној интеграцији и побољшава осећај друштвене припадности. Захваљујемо се запосленима у Дому културе који су нам обезбедили и плакате којима смо информисали јавност о одржавању изложбе, као и на гостопримству у њиховим просторијама", рекла је на отварању изложбе Маринела Сабо, дефектолог у Удружењу "Бисер".

Дејан Корцеба, директор Дома културе, истакао је да је установа коју води спремна да увек изађе у сусрет потребама штићеника "Бисера", као и свим другим удружењима. "Изложени радови су стварно одлични и позивам грађане да посете изложбу, увере се шта све умеју млади који се окупљају у дневном боравку Удружења, као и да купе неки од производа, јер тако помажу даљи рад 'Бисера' и њихове нове пројекте", рекао је Корцеба.

 

Службени лист