Српски  Magyar 

Деца из Србобрана део регионалне "Пажљивкове смотре"

У Основној школи "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу данас је одржано популарно такмичење "Пажљивкова смотра". На регионалном нивоу, са којег ће се победници у узрасту предшколаца, ђака првака и ученика других разреда, пласирати на финално такмичење на нивоу Републике Србије, учествовале су екипе из општина Србобран, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Сремски Карловци и Врбас.

"Општину Србобран представљала су деца предшколског узраста те ученици првих и других разреда. Дан је протекао у дружењу са вршњацима из других општина, као и квиз такмичењу из области познавања саобраћајних прописа. Сви наши представници су показали добро знање, али се екипа првог разреда коју је представљала Основна школа 'Јован Јовановић Змај' издвојила и освојила треће место у својој конкуренцији. Честитамо свим учесницима", рекла је Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран и председница Савета за безбедност саобраћаја.
 
Пројекат "Пажљивкова смотра" организује се у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а на овогодишњој, трећој по реду смотри, учешће је узела чак 71 локална самоуправа, што је највећи број до сада.