Српски  Magyar 

Пријем за атлетску наду Ђурђину Чобанов

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, организовали су данас пријем за још једну веома успешну младу спортискињу. овога пута част и поштовање за постигнуте резултате указана је атлетичарки Ђурђини Чобанов, јуниорки која је од почетка 2023. године освојила две вредне медаље на државним куповима у дисциплини бацање кладива.

"Настваљамо са традицијом да се запажени спортски успеси, али и друга врхунска постигнућа наших грађана, јавно уваже управо овде, у згради наше општине, да се уприличи свечани пријем и додатно се награде заслужне особе, као што је то сада завредила Ђурђина Чобанов. Желимо да дамо пример и другим спортистима, да покажемо како се вредним радом и залагањем могу постићи врхунски резултати. Изузетно нам је задовољство и част када неко из наше општине направи такав један успех, поготово кад је то на државном нивоу као што је овде случај", рекао је на пријему Дебељачки. Председник Општине Србобран је овом приликом талентованој атлетичарки уручио нови спортски реквизит за тренинге, атлетско кладиво.

Ђурђинин тренер Имре Пашка, који је данас уз Ђурђину био на пријему, имао је само речи хвале за младу бацачицу. На овогодишњем Купу Србије за старије јуниорке је освојила 3. место, бацивши кладиво тешко 4 килограма до даљине од 36,44 метра. Ђурђина се ту није зауставила, већ на следећем такмичењу, Купу Србије за млађе јуниорке освојила је друго место и сребрну медаљу, у дисциплини кладиво од 3 килограма, бацивши га на удаљеност од 44,27 метара. У обе дисциплине поставила је нове личне рекорде и уписала се у историју Србобранског атлетског клуба - САК.

"Почела сам да тренирам атлетику 2020. године, са 14 година старости, и нисам се одмах опробала у бацачким дисциплинама, већ у трчању. На предлог тренера, који је проценио да би ми бацање ишло боље, променила сам дисциплину и испоставило се да је био у праву. Ове године сам рочела да идем, два пута недељно, у Нови Сад у АК 'Војводина', где тренирам како бих усавршила неке вежбе и научила нешто ново. На припреме сам ишла, једном у Сремску Митговицу, и једном у Шабац код тренера Драгана Васића, како бих савладала окрете са кладивом, где ме је возио тренер Имре Пашка. Тренутно сам, у својој старосној категорији, друга најбоља у бацању кладива у држави. Није немогуће доћи до првог места, само још морам усавршити технику од четири окрета, а тренутно ми иде само са два. Захваљујем се Општини Србобран што мене и мој клуб подржава у овом спорту, који без финансијске подршке пе би могао да ме пошаље на такмичења, а ја увек са поносом представљам овај наш мали градић. Мој циљ и сан је да уђем у државну репрезентацију, како бих могла ићи на међународна такмичења на највишем нивоу. Моје следеће такмичење ће бити у иностранству, већ у суботу, у малом градићу у Мађарској, Сентет, где ћу бацати диск од једног килограма. Прошле године сам ту већ освојила друго место", истакла је Ђурђина Чобанов.

Ово су успеси Ђурђине Чобанов у 2022. години:
•    3. место на Купу Србије за старије јуниорке - кладиво 4 кг / 32,93 м
•    2. место на Купу Србије за старије јуниорке - диск 1 кг / 28,94 м
•    1. место на Отвореном првенству АР Војводине за старије јуниорке - кладиво 4 кг / 35,29 м
•    1. место на Отвореном првенству АР Војводине за старије јуниорке - диск 1 кг / 31,42 м
•    2. место Квалификације за Куп Србије - кладиво 4 кг / 31,65 м
•    1. место на Отвореном првенству АР Војводине за сениорке - кладиво 4 кг / 36,64 м
•    3. место на Отвореном првенству АР Војводине за сениорке - диск 1 кг / 32,96 м.