Српски  Magyar 

Ауто-седишта за безбедан превоз деце

Настављајући са активностима на едукацији учесника у саобраћају и акцијама којима се кроз поделу разне врсте опреме и помагала унапређује безбедност на путевима, Савет за безбедност саобраћаја Општине Србобран поклонио је данас прворођеним бебама ауто-седишта за сигуран превоз. Вредан поклон добило је 17 најмлађих учесника у саобраћају. 

"Настављамо са акцијом која је започета 2022. године. Први пут у овој години поклањамо ауто-седишта за безбедан превоз деце у аутомобилима. Мени је ово једна од најдражих акција из програма повећања безбедности учесника у саобраћају, где акценат стављамо на наше најмлађе суграђане. У сарадњи с Агенцијом за безбедност саобраћаја организовали смо обуке за употребу седишта, и до краја године ћемо их још једном организовати. Седишта су овај пут купљена средствима Општине Србобран, поклањамо их породицама које су добиле прво дете, и надамо се да ће их свакодневно користити", рекла је Милица Зарић. Заменица председника Општине Србобран је апеловала на све суграђане који имају млађу децу, да их у личним аутомобилима возе искључиво у за то намењеним седиштима, правилно их користећи, не само како би испоштовали законску обавезу, већ да би сачували животе својих најмилијих.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, деца у саобраћајним несрећама најчешће страдају када се не превозе у ауто-седиштима прилагођеним за њих. Избор одговарајућег дечијег ауто-седишта, његово правилно постављање, као и стварање навике код деце да се у аутомобилу превозе правилно, представља здраву основу у њиховом саобраћајном васпитању.