Српски  Magyar 

Познати победници турнира у ножном тенису

Турнир у ножном тенису, први из серијала традиционалних, летњих спортских такмичења на Тргу републике, добио је победнике за 2023. годину. То је екипа "Soccer", која је у финалу била боља од "Кумова", док је до трећег места стигла екипа "Покемони". Завршница турнира, полуфинале и финале је због лошег времена одиграно у хали Центра за спорт и туризам, али узбуђења и добре вештине није недостајало, заједнички је закључак организатора и публике.

Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, и Јовица Андрић, члан Општинског већа, захвалили су се свим учесницима турнира, прво јер су се уопште пријавили и тако манифестацију учинили већом, чиме је прикупљено више новца за хуманитарни циљ овог такмичења, а затим и јер аматерски спорт у општини Србобран чине занимљивим и живим.

“Рекао бих да је ово био један од најмасовнијих турнира у ножном тенису, чак 34 екипе, само је први овакав турнир имао већи број учесника, око 40. Још једна ствар је обележила овогодишњи турнир, а то је његово укупно трајање, киша нам напросто није дозвољавала да се такмичење одржи онако како смо планирали, што је наравно утицало и на бројност публике. Надам се да ће оволике падавине донети већи род пољопривредницима, али бих у будуће волео да се договоримо некако са временом. Ипак је смисао ових турнира да се одржавају на отвореном, како би што више људи могло да ужива у програму који је припремљен. Управо стартује и турнир у баскету, не можемо знати какво ће време бити јер је и буквално непредвидиво, а ми не желимо да прибегавамо овом решењу да се турнири селе у халу, јер тако се губи смисао летњих манифестација. Надам се да ће током два преостала турнира да нас послужи време", рекао је Слободан Субић.