Српски  Magyar 

Обележен Светски дан добровољних давалаца крви

Поводом обележавања 14. јуна - Светског дана добровољних давалаца крви, Радивој Дебељачки и Милица Зарић, председник и заменица председника Општине Србобран, примили су данас неке од најхуманијих Србобранаца, дугогодишње даваоце крви који се редовно одазивају на све позиве локалне организације Црвеног крста.

"У име својих сарадника и сарадница желим да вас поздравим, да се захвалим што сте издвојили време да будете данас са нама. Размишљали смо на који начин да обележимо хуманост коју сваким даном показујете, посебно када је у питању добровољно давалаштво крви. Ваша хуманост је од великог значаја и за нас и за Републику Србију. Јако је лепо када можете да учините једно хумано дело, а посебно када тим делом спасите нечији живот. Осећам потребу да вам се захвалим у име свих људи којима сте помогли, као и у име нас из локалне самоуправе. Овим пријемом данас на којем вам додељујемо захвалнице и награде заправо вам се захваљујемо и исказујемо дубоко поштовање, а то је само мали знак пажње за ваше велико дело. Надам се да ћете у будућности имати прилике да још пуно пута помогнете другима, као и да ће се вашим примером водити још много људи. Очекујем да се данас лепо осећате у нашој заједничкој кући", рекао је честитајући даваоцима Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран, придружио се честиткама награђеним даваоцима, уз речи да сви они својим хуманим чином показују да смо сви бољи људи. "Свака кап крви живот значи", поручио је Радовановић.