Српски  Magyar 

Општини Србобран 5 милиона динара за развој спорта

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручили су данас представницима локалних самоуправа, школа и спортских центара уговоре за реализацију укупно 57 пројеката за изградњу, одржавање и опремање спортских објеката, укупно вредне 225 милиона динара. Пројекти се реализују путем Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Реч је o 39 пројеката школске спортске инфраструктуре и 18 пројеката јавне спортске инфраструктуре.

Два пројекта реализоваће се у Турији и Надаљу и вредни су скоро пет милиона динара, а у Покрајинској влади данас их је потписао Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран. Први, вредан 4.653.600 динара, односи се на реконструкцију терена за рукомет у Турији, а други, вредан 295.833 динара, на опремање школске сале спортским реквизитима у ОШ "Жарко Зрењанин Уча".

"Још једном су Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за спорт и омалдину донели одлуку да подрже пројекте из наше општине, којим се сада у области спорта унапређује инфтаструктура и опрмљеност и тако на још виши ниво подижу услови за бављење спортом, што нас чини посебно задовољним. На популарном терену у Турији заменићемо комплетну подлогу. Поставићемо модерну, гумирану подлогу, исту онакву каква је постављена на терену у Надаљу, што ће спортистима омогућити да уживају у игри. Ово је осми спортски објекат који смо реконструисали или који ће бити реконструисан у наредних пар месеци, и заиста сам задовољан каве услове имају наши млади за бављење спортом и рекреацијом. Једнако важно је и то што ћемо школску салу у Надаљу опремити новим лоптама, баланс гредама, ормарима за реквизите, пвц полигоном, трамболином, мердевинама и другим реквизитима. Хвала Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину за подршку на сваком месту и у сваком пројекту, сваке године нас обрадују са по неколико уговора и њихова реализација из дана у дан поправља стање у области спорта", рекао је након потписивања уговора Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.   

Према речима Игора Мировића, председника Покрајинске владе, од 2016. године до данас путем овог јавног конкурса, у спортску инфраструктуру уложено је укупно 952 милиона динара за реализацију 479 пројеката.

"Тиме смо реконструисали и опремили бројне објекте широм Војводине, и у мање развијеним срединама створили услове за развој и унапређење школске спортске инфраструктуре и јавних спортских терена и центара намењених професионалним спортистима", изјавио је председник Мировић.