Српски  Magyar 

Инвалиди из Војводине на риболовачком такмичењу у Србобрану

Спортски савез инвалида Војводине организоаво је у недељу на обали Великог бачког канала у Србобрану, Покрајинско такмичење у спортском риболову. Учествовало је 48 такмичара из свих делова покрајине, а домаћин им је било Друштво за спорт и рекреацију инвалида Србобран.

"Нама Србобранцима је Бог дао ову идеалну писту, због чега Савез од 2012. године готово сва Покрајинска првенства организује код нас, само је два пута било негде другде. Куриозитет је да смо у последњих пет година и домаћини државног првенства, у оквиру Спортског савеза инвалида Србије, а 17. септембра бићемо и по шести пут. Нама је увек задовољство да угостимо те драге људе, и да сви оду задовољни из Србобрана. Улови су код нас добри, канал нам је богат разноврсном рибом и то свима чини задовољство, кад се већ изађе на воду да се нешто и упеца", рекао је Предраг Нићин, председник Друштва за спорт и рекреацију инвалида Србобран.

Милорад Килибарда, pредседник Спортског савеза инвалида Војводине, није крио задовољство због поновног доласка у Србобран.

"Спортски савез инвалида Војводине организује спортска такмичења у свим спортским дисциплинама, а једна од њих је спортски риболов, наравно за особе са инвалидитетом. Долазимо годинама у Србобран, овде је најбољи терен, најлакши приступ води и зато највише волимо овде да организујемо наша такмичења. Имамо данас 12 општинских организација као учесника овог првенства, где је свака екипа састављена од 3 мушка и 1 женског такмичара, значи укупно 48 пецароша", рекао је Килибарда.

Подршку риболовцима дао је и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. "На првом месту морам истаћи да имамо заиста добар однос са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида Србобран, и председником Нићиним. Општина је увек била спремна да изађе у сусрет и помогне одржавање спортских такмичења, и тако ће бити и у будуће, ми смо спортска општина. Имали смо среће да се такмичење одржи по лепом дану, дошао сам да поздравим све такмичаре и да им пожелим срећу. Драго ми је чути да су сви задовољни условима у нашем Србобрану, не само бројни такмичари, већ и челни људи покрајинске организације. Сви истичу да је ово најлепше место за пецање", рекао је Андрић.

Иако Србобранци имају одличну екипу, нису успели да се домогну првог места екипно, измакло им је за мало. Бранислав Бранков и Мирјана Караћ су освојили у својим секторима прва места, док је Предраг Нићин освојио треће, што је у укупном пласману ДСРИ Србобран донело другу позицију. Прво место припало је ССРИ Зрењанин, треће је било ДСРИ Бачка Паланка, а даље су се низала удружења из: Куле, Врбаса, Старе Пазове, Новог Сада, Кикинде, Беле Цркве, Суботице, Инђије и Панчева.