Српски  Magyar 

У јулу 18. Еко камп Удружења "Бисер"

Удружење за помоћ МНРО "Бисер" организоваће овог лета 18. по реду Еко камп, под називом "Дођи, прођи, дружи се – у природу укључи се". Подршку организацији пружају Министарство за рад, борачка и социјална питања и Савеза удружења за помоћ МНРО АП Војводине.

"Еко камп је инклузивног карактера у којем могу учествовати деца типичне популације, као и деца, млади и одрасли са сметњама у развоју. Камп почиње 24. јула и траје до 28. јула, у Шумици у насељу Вашариште, у Србобрану. Обухвата пет радних дана. Учесници ће долазити свакодневно од 09.00 часова и боравити на кампу до 15.00 часова. Цена котизације за учешће је 500 динара за свих пет дана.

Циљ Еко кампа је побољшање социјализације, интеракције деце, младих и одраслих са сметњама у развоју, отклањање предрасуда и побољшање степена укључености у разне активности едукативног, спортско – рекреативног, креативног типа. Као и сваке године, камп ће посетити удружења за помоћ ментално недовољно развијених особа са територије целе Војводине, а очекује се и велики број волонтера који пружају подршку и помоћ током реализације кампа.

Позивамо све заинтересоване учеснике да се пријаве на број телефона 062.557.571 или на адресе Пролетерска 4 и Скопљанска 5. Позивамо и оне које желе да помогну у организацији и реализацији кампа, односно волонтере, који се могу пријавити путем маила Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на наведени број телефона. Радујемо се поновном дружењу у природи", сапштила је Маринела Сабо, координаторка дневног боравка у "Бисеру".