Српски  Magyar 

Регата "Вода Војводине" на везу у Србобрану

Регата Јавног водопривредног предузећа "Воде Војводине" пристала је у уторак на леву обалу Великог бачког канала у Србобрану. Под слоганом "Канали пловни за равницу плодну" изабраним водотоковима Војводине дугим 250 километара плови 90 чамаца, барки и мањих и већих бродова, са циљем да у четвртак, 29. јуна, сви стигну до новосадског Штранда и заједно прославе Међународни дан Дунава. Уз домаће наутичаре плове и њихове колеге из Аустрије, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Ово је, иначе, XIII Регата "Вода Војводине".

За дочек у Србобрану побринула се локална самоуправа и њене службе и установе. Обала је посебно уређена, Дом културе је припремио забавни програм за госте са воде, аниматори су забављали децу, а оне нешто старије популарни домаћи бенд "Банда дрвена".

"Нама је у Србобрану увек драго кад има неких нових дешавања, увек смо ради да изађемо у сусрет идејама које су програмски другачије и излазе из уобичајених токова. Регата ‘Воде Војводине’ је упловила код нас и то је једна изузетна прилика, за наше људе је занимљиво да на каналу виде толики број чамаца и бродова. Такође, увек је лепо изаћи на воду, поготово са децом, а посебно што је наша обала приступачна и лепо уређена. Велико нам је задовољство што је регата поново у Србобрану и што имамо прилику да те људе угостимо са прикладним забавним програмом”, рекао је овим поводом Дејан Корцеба, директор Дома културе Србобран.