Српски  Magyar 

Пријем за најбоље ученике генерација

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Кристијан Кочиш, члан Општинског већа задужен за образовање, организовали су данас пријем за ђаке генерација образовних установа. Поштовање и дивљење јавности ове школске године заслужили су: Уна Стојаковић, ученица генерације у Основној школи "Вук Караџић", Ивона Грујић и Suge Zsofia, ученице генерације у Основној школи "Јован Јовановић Змај", Ана Попин, ученица генерације у Основној школи "Петар Драпшин" у Турији, и Елена Матаругин, ученица генерације у Гимназији "Светозар Милетић".

Поздрављајући у име локалне самоуправе најбоље међу одличнима, те изражавајући посебно задовољство због пријема који у први план истичи младе, талентоване људе, Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, истакао је да Србобран, Турија и Надаљ знају да изнедре успешне и паметне ђаке, касније стручњаке у свим областима деловања.

"Ове је традиционални догађај у нашој заједничкој кући и срећан сам због прилике да разговарамо са вама, да вас чујемо, да разменимо искуства и утиске. Од срца вам желим да са истим успехом наставите путем којим сте пошли, али желим и да захвалим вашим наставницима и професорима који су вас извели на тај пут. За успех који сте сада остварили уверен сам да ће се поновити, ово је тек почетак, и очекујем да исто тако будете успешни када одрастете. Верујем да ћете одличне резултате постизати и касније, а надам се и желим да то буде у овој средини, да ће те јој вратити кроз своје знање. Као локалпатриота желим да наша памет остане у нашој средини, размишљајте о томе", рекао је Дебељачки и исказао спремност да Општина Србобран помогне факултетско образовање многих који желе да се врате у своју средину.

Најбољим ученицима у својим генерацијама Општина Србобран поклонила је таблет рачунаре. Пријему најбољих ђака присуствовале су и директорке образовних установа.

Службени лист