Српски  Magyar 

Меморијал "Миленко Генчић" најпопуларнији летњи турнир

Уз победника XIX Петровданске коњичке трке, Србобран је у недељу добио и победника VII Меморијалног турнира у фудбалу 3 на 3 "Миленко Генчић". На Тргу републике, позорници на којој се током лета из дана у дан смењују најразличитији забавни и спортски програми, непосредно пред рок концер младих бендова, финалну утакмицу после десетак такмичарских дана одиграли су екипе Врбаса и домаћег Агромауса, у којем су шампионски пехар освојили момци из суседног града. Најбољи играч турнира је Никола Вујовић, члан шампионске екипе, док је Борислав Икрашев најбољи стрелац турнира.

Уз шампионски пехар и златне медаље, Врбашанима је припала и новчана награда од 120.000 динара, коју им је уручио Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран. Двоструки шампиони из претходна два турнира, Агромаус, овога пута морао је да се задовољи вицешампионским звањем, сребрним медаљама и наградом од 30.000 динара, док је екипа Паркетар Дане освојила треће место, бронзане медаље и награду од 15.000 динара.

"Ове године смо имали рекордан број учесника на Меморијалу 'Миленко Генчић', чиме је само потврђена чињеница да је ово највећи, најпознатији и најпопуларнији летњи турнир у нашој општини. Укупно је учествовало 46 екипа, 28 у сениорској и 18 у млађим категоријама. Апсолутно смо задовољни одзвом екипа и квалитетом турнира, на чему се захваљујем свим учесницима", оценио је такмичење и све што је постигнуто Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт, омладину и туризам. "Морам рећи да је и посећеност била одлична, финално вече је испратио највећи број гледалаца, наравно, али је и током осталих дана број људи уз терен био значајно велик. Било је шта лепо да се види у 12 дана такмичења, атрактиван и квалитетан фудбал игран је на Тргу републике. Јасно је да наши људи воле да прате оваква дешавања, а ми смо поносни што смо одржали већ седми Меморијал 'Миленко Генчић', са којим је одржавање оваквих и других турнира током године и почело. Надам се да ће следеће године бити још боље, уколико је то уопште могуће, а ми ћемо се свакако трудити да дамо максимум у организационом смислу и да привучемо још добрих екипа да се пријаве", истакао је Андрић.

Иначе, у категорији дечака 2010. годиште - петлићи, прво место освојила је екипа Елиминатори, друго Наранџе, а треће Наша прича. Најбољи стрелац турнира у овом узрасу био је Немања Јокић, а за најбољег играча је проглашен Вук Орњаков. У категорији пионира - 2008. годиште, шампиони долазе из Бечеја - ОФК Бечеј, другопласирани је Интер Мајами, а трећепласирани Термоглас. Најбољи стрелац ове генерације је Милан Видић, док је најбољи играч Данило Киш. У пратећем такмичењу, шутирању пенала, летовања у Сутомору освојили су Божана Јовановић у женској, и Зоран Арђељан у мушкој конкуренцији.

Летње турнире у Србобрану организује Центар за спорт и туризам, у сарадњи са Спортским савезом општине, а под покровитељством Општине Србобран.