Српски  Magyar 

Нови биохемијски апарат у Дому здравља

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" обавештава све грађане Општине Србобран до од петка, 28. јула, почиње да ради нови биохемијски апарат за анализу крви у Лабораторији установе.

"Претходни апарат, који је у Дому здравља био у употреби од децембра 2022. године, имао је технички недостатак и било је неопходно заменити га, што је сада учињено. Дом здравља упућује извињење корисницима услуга због насталог проблема и позива их да од сада поново врше анализе у својој здравственој установи", поручио је грађанима др Властимир Кладар, директор ДЗ "Др Ђорђе Бастић".

Истовремено, Савет за родну равноправност Општине Србобран и Дом здравља упућују и позив трудницима да се пријаве за нову серију предавања у Школи за труднице и родитеље у Србобрану.

"Све труднице и будући родитељи имају могућност да кроз серију предавања и практичних вежби науче и приближе себи нове околности које их очекују са доласком потомства на свет. Ефекти овог пројекта на здравственом нивоу донеће унапређење здравствене културе и просвећености становника општине Србобран, трудница и будућих родитеља, затим ту је психофизичка припрема трудница за порођај и обука за негу бебе и бабињаре, порођај и нега бебе без стреса и непријатних догађаја, као и стварање добрих темеља за родитељство и срећно одрастање будуће деце у Србобрану, Турији и Надаљу", наводи се у позиву.

Службени лист