Српски  Magyar 

У другом кварталу рођено 29 беба

Општина Србобран и Удружење "Рука спаса", које предводи Савка Лазић, наставили су вредном акцијом пружања подршке новорођеним бебама и родитељима из Србобрана, Турије и Надаља, којим се у дело спроводи један део локалне пронаталитетне политике. Што је најважније за истаћи, у савезу са мерама пронаталитенте политике Републике Србије, наталитет у општини Србобран расте. Овога пута новчану подршку и поклоне добило је 29 беба, 17 девојчица и 12 дечака, који су рођени у другом кварталу 2023. године, током априла, маја и јуна.

Поклоне бебама уручиле су Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран, и Савка Лазић, председница "Руке спаса".

"Уз пријем најбољих ђака, спортиста, талентоване деце у разним областима, увек имам дубоку потребу да у први план истакнем и више пута поновим - свима нама у локалној самуправи, мени лично, такође,  ово је најдражи и најлепши догађај који организујемо током године. И у периоду који је пред нама наставићемо да поклањамо деци и њиховим породицама, и новчана средства и разне робне поклоне, јер желимо да будемо подршка њиховом родитељству. Мислим да је важан искорак што од недавно покрећемо и унапређујемо програме којима се подстиче рађање деце, па се надам да ће одмах расти и масовност на овој врсти скупа. То је приоритет наше општине и надам се да ћемо имати много успеха на том плану", рекла је приликом сусрета са родитељима и бебама Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран. 

Честиткама свим родитељима на приновама, уз позив да се поново сретну на истом месту и истим поводом чим пре, придружила се и Савка Лазић, председница "Руке спаса".

"Ова, сада већ вишегодишња сарадња између локалне самоуправе и 'Руке спаса' даје добре резултате, никада се не прекида и уверена сам да ће трајати и у будућности. Први поклони које припремимо за наше најмлађе суграђане имају своју вредност, важни су свим родитељима у првим недељама и месецима живота њихових наследника, и наша је жеља да се та подршка проширује, буде још вреднија и помогне у подизању свих беба", рекла је Лазић.  

 

 

 

Службени лист