Српски  Magyar 

Ускоро почиње изградња "Осмеха Војводине"

Изградња брзе саобраћајнице која ће спојити Бачки Брег, на граници са Мађарском, и Наково или Српску Црњу, на граници са Румунијом, требало би убрзо да почне како је најавио пре неколико дана и председник Србије Александар Вучић, а пренео новосадски лист Дневник.

Ускоро би требало, рекао је председник, да се потпише уговор за изградњу ове саобраћајнице. Тај пут којем је "радно" име "војвођански осмех", "смајли" или "северна тангента", покренуће развој севера Војводине, целе покрајине, а тиме и Србије. Саобраћајница дужине 175 километара спојиће два гранична прелаза, и између њих Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Бечеј, Нови Бечеј и Кикинду.

Министар Горан Весић истиче да није у питању само саобраћајно повезивање, већ нови путеви значе и нове инвестиције, радна места, бољи стандард грађана, могућност за развој туризма. Он истиче да изградња овог пута није важна само за Србију, већ и за Европску унију, јер представља најбржу везу Румуније према Мађарској, што значи да ће бити веома фраквентан и биће покретач развоја овог дела Војводине.

Цео текст у којем, уз друге председнике општина на траси путе, оцену новог пројекта износи и председник Општине Србобран Радивој Дебељачки, можете прочитати ОВДЕ.