Српски  Magyar 

Ауто-седишта за безбедан превоз деце

Општина Србобран и Савет за безбедност саобраћаја поклонили су данас родитељима 15 дечака и девојчица које су прве принове у тек формираним породицама, ауто-седишта за превоз деце у колима. Акција се спроводи у циљу смањења страдања деце у саобраћају и подизања свести родитеља о значају коришћења  дечијих ауто-седишта.

Поклоне за безбедан превоз деце, које ће моћи наследити и они који ће тек доћи, а сви их, и родитељи и друштво са нестрпљењем очекују, уручили су Данијела Вујачић, начелница Општинске управе Србобран, и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину.

Честитајући испред локалне самоуправе и Савета за безбедност саобраћаја родитељима долазак на свет нових чланова породице, Данијела Вујачић је истакла да нова акција има вредност на нивоу унапређења безбедности деце током вожње у аутомобилима, али има и на нивоу подршке јачању наталитета, а посебно добра вест јесте да је општина Србобран награђена као друга општина у Србији по активним пронаталитетним мерама које реализује у својој средини. "Надамо се да ће оваквих и сличних акција у будућности бити још више", поручила је Вујачић. 

"Избор одговарајућег дечијег ауто-седишта, његово правилно постављање, као и стварање навике код код деце да се у аутомобилима превозе правилно, представља здраву основу у њиховом саобраћајном васпитању. Ако је познато да нам деца најчешће страдају као путници и то док их превозе родитељи, учинимо сви заједно све да их заштитимо у саобраћају", речено је приликом уручења вредних поклона.