Српски  Magyar 

Нова запослења у ДЗ "Ђорђе Бастић"

Др Властимир Кладар, директор Дома здравља "Др Ђорђе Бастић", и Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, уручили су данас у име Републике Србије девет уговора о запослењу на неодређено време новим радницима србобранске установе примарне здравствене заштите.

"Овај чин је испуњење обећања председника Србије Александа Вучића и обећања Владе Србије и Министарства здравља, и представља признање за несебично пожртвовање медицинских радника, па тако и радника наше установе, посебно за рад у време пандемије COVID 19, за рад у једном веома тешком периоду. Поштовани, са вама сам овде већ пет година, знате да руководим добровољно, ништа овде нема 'на силу', али ово данас озбиљно обавезује. Иако смо један од најбољих установа овог нивоа у Србији, прва од 45 у Војводини, скрећем пажњу само на једно - тражим од вас више емпатије и више добрих и лепих речи за наше пацијенте. Понављам - више емпатије и више добрих и лепих речи за наше пацијенте", јасно је поручио новим запосленим колегама др Кладар.

Говорећи о финансијском делу новоотворених радних места, директор Дома здравља је оценио да се ради о, такође, веома важном аспекту. "Само на нивоу нашег Дома здравља уговори бруто вреде између 15 и 20 милиона динара годишње, а можете замислити колика су та средства на нивоу државе. За овако нешто су спремне само друштвено и финансијски јаке и стабилне државе", рекао је др Кладар и изразио наду да ће веома брзо у србобранском Дому здравља бити реализован још један уговор о запослењу на неодрђено време.

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, честитајући новозапосленим, у први план ставио је хуманост коју свакодневно у свом раду исказују здравствени радници, посебно у Дому здравља "Др Ђорђе бастић".

"У опису вашег посла је хуманост, а на нама свима, на доносиоцима одлука у држави, на директору установе, на председнику општине, је да пружимо сву подршку ономе што радите и утичемо на услове у којим радите да буду бољи. Једна од тих подршки је и овај потез наше државе, ова нова радна места, за која су се залагала и руководство установе, и руководство локалне самоуправе, и врх државе Србије. Честитам свима који су данас примањем ових уговора додатно уважени за све што су урадили у тешким временима. Увек смо истицали колико нам значи ваше залагање, посебно смо захвални за све учињено за време пандемије, али као што знам да ћемо имати још изазова, исто тако знам да ћемо имати и оваквих лепих тренутака задовољства", рекао је Дебељачки и изразио уверење да се одлична и чврста сарадња Општине Србобран и Дома здравља "Др Ђорђе Бастић" наставља и даље, на корист свих грађана.