Српски  Magyar 

У недељу превентивни прегледи у Дому здравља

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" поново ће у недељу, 19. новембра, организовати превентивне прегледе за све заинтересоване грађане.

"Превентивни прегледи биће организовани у недељу, 19. новембра, у око 170 здравствених установа широм Србије. Грађани ће моћи да ураде следеће прегледе: мерење телесне масе, израчунавање степена ухрањености, мерење крвног притиска, одређивање гликемије, гликолизирани хемоглобин (ХбА1Ц), и провере липидни статус.

Заказивање није потребно, већ је довољно само да грађани оду до здравствене установе наведеног дана од 08.00 до 14.00 сати. Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима. У протеклом периоду рађени су ултразвук дојке, ПСА тест, прегледи штитасте жлезде, као и кардиолошки прегледи са контролом нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви", наводи се у саопштењу и позиву.

Током овог и претходног месеца организовани су ултразвучни прегледи дојке, ПСА тест, прегледи штитасте жлезде, као и кардиолошки прегледи са контролом нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви.