Српски  Magyar 

Трибина "Још увек возим" за средњошколце

Савет за безбедност саобраћаја општине Србобран и Канцеларија за локалне економски развој, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Савезом параплегичара и квадриплегичара Србије и Гимназијом и стручном школом "Светозар Милетић", организовали су данас трибину под називом "Још увек возим", посвећену унапређењу безбедности у саобраћају за ученике средње школе.

"Серија трибина 'Још увек возим' је програм едукације у оквиру Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, који се успешно реализује од 2015. године, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја. Трибина је одржана у сали Малог позоришта и током предавања особе са инвалидитетом које су инвалидитет стекле у саобраћајним незгодама, пренеле су лична искуства и едуковале средњошколце о безбедности у саобраћају и поштовању саобраћајне културе. Предавачи на трибини били су Милан Срдић испред Агенције за безбедедност саобраћаја, и Кристина Грбовић испред Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, која је испричала своју личну причу. Трибини је присуствовала и Драгана Недељковић, нова чланица Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије.

На крају трибине ученици су имали могућност да пробају наочаре које симулирају коришћење алкохола и опијата. На предавању се поред личних прича, говорило сликовито кроз визуелне ефекте али и теоријске чињенице о пет кључних аспеката које изазивају саобраћајну незгоду: алкохол и опијати, непоштовање брзине, употреба мобилних телефона, невезивање сигурносног појаса и неношење заштитне опреме", саопштено је након трибине.