Српски  Magyar 

Обележен Дан школе "Јован Јовановић Змај"

Основна школа "Јован Јовановић Змај" обележила је данас Дан школе. Овогодишња приредба поводом празника ове образовне установе тематски је била посвећена лику и делу песника романтичара и револуционара Петефи Шандора, рођеног као Александар Петровић, и то пре пуна два века.

Ерика Муњин Сокола, директорка ОШ "Јован Јовановић Змај" прва је ученицима, колегама и свима који школу доживљавају као своју, честитала празник.

"Ову прилику ћу искористити да се захвалим свим нашим пријатељима, оним људима који на било који начин помажу и утичу на то да наша школа несметано функционише. Захвалићу се Жолту Сакалашу, потпредседнику Покрајинске владе и покрајинском секретару за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, који нам је упутио лепу писмену честитку за Дан школе, у којој каже да су школе и просветари на највећој мисији која постоји, и да држава не може без те мисије", рекла је Ерика Муњин Сокола.

Честитке поводом Дана ОШ "Јован Јовановић Змај", упутила је и Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран.

"У име Општине Србобран, и у име председника Општине, упућујем честитке пре свега ђацима, а онда и свим запосленима у Основној школи ‘Јован Јовановић Змај’. Верујем да ћемо наставити нашу успешну сарадњу, како би из године у годину наше школе биле све опремљеније. Још једном честитаме и желим пуно успеха у даљем раду, а поврх свега да имамо све више ђака", истакла је Зарић.