Српски  Magyar 

Потпредседник ФСС посетио ФК Србобран

Бранислав Недимовић, потпредседник Фудбалског савеза Србије, посетио је данас Фудбалски клуб Србобран и састао се са челним људима локалне самоуправе и клуба домаћина. Недимовићу су добродошлицу први пожелели Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за омладину и спорту, Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам општине Србобран, и Немања Перендић, председник ФК Србобран.

Домаћини су потпредседника ФСС упутили у све детаље рада клуба данас, о улагањима која су последњих година учињена на стадиону, говорило се о плановима за наредни период, а састанак је искоришћен и да се утврди како ФСС може да помогне.

“Била нам је част да угостимо потпредседника Фудбалског савеза Србије, Бранислава Недимовића. Наш план за будућност је да наставимо улагања у инфраструктуру, да обезбедимо још боље услове за нашу децу која тренирају фудбал, а ту, наравно, спадају и фудбалски клубови у Турији и Надаљу. Што се тиче ФК Србобран, који је данас био тема, учињено је доста, промена је огромна у односу на неки претходни период, а мислим да смо на добром путу да у наредној години обезбедимо и додатна средства. Разговарали смо о пар тема, председник клуба је на прво место ставио набавку нове косачице, на шта је потпредседник Бранислав Недимовић рекао да Савез може да обезбеди средства за њену куповину. Локална самоуправа је у буџету планирала средства за потребе спортске инфраструктуре у наредној години, постоји потреба за рефлекторима на помоћном терену, као и проширење трибина на главном терену, што ћемо гледати да решимо. Додатни капацитети на новој трибини су потребни, ми смо имали велике трибине које су на жалост морале да буду срушене јер су биле небезбедне. Како клуб има намеру, можда већ у овој години, да се пласира у виши ранг такмичења, и већи капацитет трибина је сигурно реална потреба", рекао је Радивој Дебељачки након састанка.

Председник ФК Србобран Немања Перендић захвалио се Недимовићу на посети овом спортском колективу, али и локалној самоуправи и њеним представницима који у коннтинуитету показују колико им је важан клуб са Вашаришта.

"За Фудбалски клуб Србобран и мене лично је данашња посета од великог значаја, Фудбалски савез је показао да брине и о клубовима из нижих лига, а не само за учеснике Супер лиге. Потпредседник Недимовић нам је поклонио гарнитуру спортских дресова, као и фудбалске лопте, што је поклон који ћемо сигурно умети на прави начин да искористимо, и на којем смо неизмерно захвални", истакао је Перендић.

У Фудбалском клубу Србобран тренира више од 120 дечака у четири такмичарске селекције. Најмлађа генерација је 2017. годиште, још увек се не такмичи, али су у клубу поносни што и ти дечаци вредно тренирају.