Српски  Magyar 

Проглашени најбољи спортисти за 2023. годину

Спортски савез општине Србобран прогласио је најбоље спортисте и спортске колективе за 2023. годину. Претходних 12 месеци поново је изнедрило шампионе и успешне такмичаре у бројним дисциплинама, издвојени су они најбољи, али као највреднији успех и претходне спортске године наметнула се поновна потврда сазнања да млади у Србобрану, Турији и Надаљу радо бирају спорт као важан део свог одрастања, као и да из године у годину имају све боље услове за тренирање и такмичење.

"Упућујем најискреније честитке свим спортистима, не само овогодишњим лауреатима, већ свима онима који су вредно тренирали целе године. Нека ово буде подстрек како би се нередне године попели на бину и подигли признања. Оно што увек истичемо, током целе године, јесте да ће Општина Србобран наставити здушно и у пуној мери подржавати спортске колективе, спортискиње и спортисте. Сматрам да је то веома важно, јер је улагање у спорт улагање у здравље грађана. Зато мислим да је спорт једна од најважнијих грана друштвеног деловања у коју треба улагати, не само финансијски, већ и на све друге начине. Имамо добру сарадњу са Спортским савезом општине, разговарамо о свему, и ту очекујем да се укључе и сви спортски колективи, да покажу иницијативу, идеје, и да тако још више поспеше развој спорта у нашој општини. Сматрам да је то веома важно за нашу будућност", поручио је током церемоније Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Спортски савез општине Србобран донео је одлуку да у конкуренцији младих нада награди 12 спортиста, јер су резултати које су у току ове године постигли заиста вредни награђивања.

Награде су добили: ТАМАРА ЈОЦИЋ, тенисерка, чланица Тениског клуба "Тиса" из Бечеја, ученица Основне школе "Вук Караџић", рођена 2011. године; БОГДАН ШИЈАЧИЋ, рукометаш, члан РК Србобран, ученик Гимназије "Лаза Костић" у Новом Саду, рођен 2005. године; АЛЕКСАНДАР НВОРА, шахиста, члан Шах клуба Србобран; рођен 2011. године; МАТИЈА ПАНИЋ, фудбалер, члан ФК Црвена звезда, наступа и за ФК Србобран, ученик ОШ "Вук Караџић", рођен 2014. године; НИКОЛА ЈОВАНОВИЋ, чудиста, члан Џудо клуба Турија, ученик Саобраћајне школе "Пинки" у Новом Саду, рођен 2007. године; БОЖАНА ЈОВАНОВИЋ, џудисткиња, чланица Џудо клуба Турија, ученица ОШ "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу, рођена 2010. године; ПЕТАР ШЕГУЉЕВ, пливач, члан ПК Swim Star из Бечеја, рођен 2013. године, ИВАНА ГРОЗДАНИЋ, кошаркашица, чланица ЖКК Србобран, ученица ОШ "Вук Караџић", рођена 2009. године; ТАТЈАНА ЛУКИЋ, кошаркашица, чланица ЖКК Србобран, рођена 2009. године; НИКОЛИНА ПЕРОВИЋ, кошаркашица, чланица ЖКК Србобран, рођена 2009. године; АНА МАРИЈА СЕП, кошаркашица, чланица ЖКК Србобран, рођена 2009. године, ЂУРЂИНА ЧОБАНОВ, атлетичарка, чланица Србобранског атлетског клуба, рођена 2007. године.

Признања овогодишњим најуспешнијим спортским талентима уручила је Јасмина Шегуљев, председница Спортског савеза, која је овом приликом подсетила да ССОС, као кровна организација, окупља 18 спортских организација са око хиљаду активних спортиста.

"Спортски савез је најмасовније удружење у нашој општини. То је организација која даје допринос лакшем, функционалнијем и, пре свега, ефикаснијем раду спортских колектива. Ову прилику користим да се захвалим локалној самоуправи и председнику Општине Србобран, Радивоју Дебељачком, на максималној подршци. Разумевање на које наилазимо у локалној самоуправи јесте гаранција да је локални спорт препознат као улагање у децу и будућност. Зато могу да обећам да ће спорт у нашој општини и даље давати значајан допринос промоцији и афирмацији средине у којој живимо. Честитам свим овогодишњим лауреатима" истакла је Јасмина Шегуљев. 

За најуспешнијег спортског тренера у 2023. години проглашен је МИЛАН СРДАНОВИЋ, први тренер ЏУДО КЛУБА ТУРИЈА, који је проглашен за најуспешнији спортски колектив. Година на измаку, 2023, остаће у историји овог спортског колектива забележена златним словима, као година највећих домаћих и међународних успеха џудиста, због чега је ЛАЗАР ГАЈИНОВИЋ, секретар клуба, проглашен за овогодишњег леуреата за свеукупни лични допринос развоју спорта у општини Србобран. Најбоља такмичарка овог спортског колектива, НАТАША ГАЏИЋ, проглашена је за спортисткињу 2023. године у општини Србобран.

Признања најбољима уручили су Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт.

У име свих награђених Спортском савезу, представницима локалне самоуправе, окупљенима и свим љубитељима спорта, захвалио је најбољи тренер Милан Срдановић.

"Сва деца, такмичари који улажу своје време у спорт и вредно раде, морају да се поштују. Захваљујем се Спортском савезу и Општини Србобран у име Џудо клуба Турија, у име свих вечерас награђених лауреата и у своје лично име. Може се некоме учинити да је Џудо клуб вечерас пуно пута прозиван, и зато мислим да је важно да објасним, ово је најуспешнија година за наш спорт од како је клуб основан, а можда и од како џудо постоји у општини Србобран, а то је већ 55 година. Са индивидуалним резултатима које смо имали ове године, подстакнути смо били да се опробамо и на европској сцени, где смо имали неке добре борбе и још боље победе. То нас свако обавезује да следећа година, уколико будемо у могућности, буде једнако добра као ова, ако не и боља”, поручио је Срдановић.