Српски  Magyar 

Пакетићи за сву децу у вртићима и основним школама

Сва деца која похађају девет вртића Предшколске установе "Радост" и сви ученици четири основне школе у Србобрану, Турији и Надаљу, поново су у овим претпразничним данима дарована новогодишњим пакетићима од стране локалне самоуправе. Тако је настављена пре три године успостављена традиција сусрета са младим генерацијама, заснована на жељи да се деца обрадују и да у Нову годину уђу са осмехом на лицима. 

Вртиће и школе и ове године обишли су Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, Милена Аларгић, председница Скупштине општине, и Јовица Андрић, члан Општинског већа, заједно са сарадницима.

"Поново смо успели у намери да сву децу у нашој општини, која похађају вртиће и основне школе, посетимо и поклонимо им пакетиће за Нову годину. Лепо смо се дружили, чули од њих како им је протекла ова година, шта прижељкују у 2024, и поклонили им ово што смо припремили за њих. За мене лично ово је једна од најлепших акција у току годину и веома ми је драго што је акција прерасла у традиционалну, ево већ је трећа година како спроводимо ове активности, и надам се да се акција неће прекидати у будућности, без обзира ко буде донисилац одлука у нашој локалној самоуправи. Овакве ствари треба да истакну наш Србобран, јер дечији осмех и радост испуњавају све нас старије, пуне наше батерије за будућност", рекао је након обиласка вртића и школа Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Према његовим речима, образовни систем на локалном нивоу добро је функционисао у 2023. години, и поред великих изазова који су се појавили посебно након трагичног дана у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду. 

"И ми смо имали појачан надзор и контролу безбедности у школама, полиција је била свакодневно присутна, као и данас, и надам се да ћемо имати сигуран наставак школе и у 2024. години. На нивоу инфраструктурног опремања изражавам велико задовољство, јер смо успели да унапредимо услове образовања у свим објектима. У Турији је школа потпуно окречена и изграђен је спортски терен, у Надаљу је урађен део крова, а следи уређење фасаде. И ова школа добила је уређен терен у дворишту, док се у Србобрану, у школи 'Вук Караџић' припрема уређење комплетног крова. Припремили смо пројектно-техничку документацију за реконструкцију школе 'Јован Јовановић Змај', за шта ћемо тражити подршку Министарства за јавна улагања. Сви вртићи су на завидном нивоу, али увек може још боље. Мислим да смо били успешни и да ћемо наставити истим путем у 2024. години", рекао је Дебељачки и свој деци пожелео срећну Нову годину.