Српски  Magyar 

Колачи и месни пакети за угрожене грађане

Ни ових новогодишњих празника није изостала пословична србобранска солидарност и хуманост - у акцији која би се могла назвати "Људи за људе", грађани општине Србобран, грађани доброг срца који то могу, направили су килограме и килограме слатких колача и придружили их топлим и сувим оброцима које за социјално угрожене грађане обезбеђују Центар за социјални рад и Црвени крст Србобран, уз сталну подршку локалне самоуправе.

"Дух солидарнисти који током целе године краси нашу општину Србобран, увек у ове празничне дане постане још изражајнији и ова енергија редовно створи атмосферу у којој се нико од наших суграђана не осети запостављеним. Управо ови пакети који су данас подељени породицама, али и појединцима који се суочавају са финансијским потешкоћама, треба да допринесу да предстојеће празнике не дочекају ускраћени за лепе осећаје које ови дани носе. Празници су време даривања и веома ми је драго да је међу Србобранцима, Туријцима и Надаљчанима присутан дух хуманости, јер су се и ове године одазвали у великом броју и својим комшијама обезбедили слатке пакете, како би се још једном уверили да неко брине о њима и како би се осетили задовољно", рекла је овом приликом Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран.

Ове године акцији се на додатни начин придружио и Центар за социјални рад.

"Новост из Центра за социјални рад је што смо ове години били у могућности да обезбедимо месне пакете за све кориснике новчане социјалне помоћи, а не само за кориснике услуге Народне кухиње, како је до сад био случај. Обезбеђено је 320 пакета, који су јутрос стигли и одмах потом подељени, и надамо се да смо обрадовали најугроженије становништво у Србобрану, Надаљу и Турији. То је, наравно, учињено у сарадњи са све три месне заједнице, са Општином Србобран и Црвеним крстом, и чини нам се да је то један добар потез на задовољство наших корисника", рекла је Светлана Драгутиновић, директорка Центра за социјални рад општине Србобран.