Српски  Magyar 

Пакети помоћи за угрожене у Јамурама

Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, састао се у уторак са Срђаном Будимчићем, оснивачем и координатором активности Банке хране Војводина, и разговарао о акцијама које ова хуманитарна организација спроводи у Србобрану, Турији и Надаљу, у сарадњи са Црвеним крстом Србобрана. Потврда добре сарадње стигла је одмах након овог састанка када су у насељу Јамуре у Србобрану угроженим породицама и појединцима подељени нови пакети помоћи. Састанку у кабинету председника Општине Србобран присуствовали су и Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран, и Милан Глушчевић из ЈКП "Градитељ".

"Већ је трећа година како радимо са Црвеним крстом Србобран, једна је од првих локалних организација са којом смо почели сарадњу и врло смо задовољни како она функционише. Банка хране Војводина се труди да помогне функционисању Народне кухиње, али и уопште социјално угроженом становништву наслоњеном на Црвени крст. Тако смо и данас организовали акцију у којој се деле пакети помоћи за србобранске породице, а на првом месту деци. Могу да најавим да ћемо до краја ове недеље донирати и значајну количину јужног воћа, банана и лимуна, али и кондиторских производа, јер желимо да максимално подржимо део становништва код ког је изражена немаштина. Искрено се надам да је пред нама будућност у којој ће ови људи пронаћи начин да се интегришу у друштвено економске токове, како би себи и својим породицама обезбедили довољно средстава за пристојан живот. У име Банке хране Војводина и свих оних до којих допремамо помоћ, се захваљујем компанијама: Jaffa, Бамби, Delhaize, Nestle и Нектар, зато што њихово одговорно пословање прави разлику и чини наше друштво бољим. Хвала Општини Србобран, ЈКП 'Градитељ' и Црвеном крсту Србобран на сарадњи. У Србобрану сам наишао на људе који добро разумеју проблеме и желе нешто да учине за своје суграђане, сигуран сам да ћемо једнако добро сарађивати и у времену пред нама", рекао је након поделе пакета Будимчић. 

Секретар ЦК Горан Радовановић захвалио се јавно Општини Србобран и председнику Општине Радивоју Дебељачком на континуираној подршци раду организације, као и ЈКП "Градитељ" на помоћи у реализацији акције у Јамурама, и, наравно, Срђану Будимчићу и Банци хране Војводине, што константно за Србобран опредељује значајне количине помоћи.

"Мислим да је данашњи састанак био добар, разговарали смо како да се додатно унапреди положај социјално угрожених грађана општине Србобран, али је исто тако било важно и да се нашим сарадницима из Ирига покаже, на највишем нивоу општине, како ценимо њихов допринос том послу. Жеља је локалног Црвеног крста да се у овим хладним данима додатно помогне угроженом становништву, како би се осећали боље и имали бар део свега онога што већина нас себи може да приушти. Увек радо истичем сарадњу коју имамо са Банком хране Војводина, хуманост нам је заједнички именитељ, они су србобрански Црвени крст препознали као идеалног партнера јер виде да се свака донација транспарентно подели онима којима је и намењена. Овог пута су то биле ромске породице у Србобрану", истакао је Радовановић.