Српски  Magyar 

Уручена ауто-седишта за безбедан превоз деце

Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран, уручила је данас родитељима прворођених беба у 17 породица, ауто-седишта за безбедан превоз деце у колима. Вредне поклоне добиле су бебе рођене у последњем кварталу 2023. године, у акцији која је покренута с' циљем да се умањи и ублажи страдање и повређивање деце у саобраћају, као и да се подигне и унапреди свест и знање родитеља о значају коришћења дечијих ауто-седишта.

"Остварили сте се у најважнијој улози - постали сте родитељи и сада су пред вама многи одговорни задаци. Један од тих задатака је и да учините све за безбедно учешће у саобраћају вашег потомства, и због тога су Општина Србобран и њен Савет за безбедност саобраћаја покренули ову акцију. Ова седишта први су корак на том путу, поред тога што доносе значајно већу безбедност за најмлађе путнике, она служе и за стварање добре навике да се редовно користе сви системи безбедности, што је здрава основа за правилно саобраћајно васпитање. Дужни смо да учинимо све да заштитимо децу у аутомобилима и у саобраћају уопште", поручила је након доделе седишта Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран.

Према њеним речима, Савет за безбедност саобраћаја наставиће вредно да ради како би се утицало на повећање безбедности свих учесника у саобраћају, а посебан акценат у раду и даље ће се стављати на најмлађе.