Српски  Magyar 

Спортске игре младих окупиле основце из општине Србобран

Караван радости и пријатељства - Спортске игре младих, иначе најмасовнија манифестација аматерског спорта у Европи, поново је данас застао у Србобрану. Ученици свих основних школа у Србобрану, Турији и Надаљу друже се, едукују и такмиче у десет спортских дисциплина, промовишући здрав живот и тражећи прилику да добрим резултатима изборе наступ на регионалном, државном, а, што да не, и на међународном нивоу. Прилику да буду део Спротских игара младих деци су заједно обезбедили компанија Дунав осигурање, Coca Cola која организује истоимени куп у фудбалу, и стални партнери - Општина Србобран и Центар за спорт и туризам.

"Активности које спроводимо, труд и рад који се улажу, усмерени су, пре свега, на наши децу, и стога нам је неизмерно драго што је Србобран поново део 'Спортских игара младих'. Ово је прилика да се деца лепо друже и на најлепши начин промовишу здрав развој и спорт уопште. Хвала свима који су учествовали у пројекту, хвала учесницима, и надам да ће се из оваквих активности изродити пријатељства за цели живот", рекао је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Миодраг Гогић, извршни директор Спортских игара младих, истакао је да је прошлогодишње одлично искуство са организацијом Игара у Србобрану, допринело да и ове године једна од станица у каравану буде баш Србобран, потпуно заслужено и са задовољством.

"Деца се друже и стичу нова пријатељства кроз такмичење у десет спортова, а кроз едукативну радионицу о екологији, стичу сазнања о заштити животне средине. Надам се да ће и деца из овог града постићи резултате који их могу одвести на регионално такмичења, а затим и на државно на Златибору, и међународно у Сплиту", рекао је Огић и захвалио Општини Србобран и Центру за спорт и туризам за све што чине да деца буду део Спортских игара младих и уживају.

Иначе, манифестација пружа прилику деци да у периоду од марта до августа потпуно бесплатно учествују у професионално организованим такмичењима у 10 спортова: мали фудбал, улична кошарка, рукомет, одбојка, одбојка на песку, тенис, стони тенис, шах, атлетика и игра између две ватре. Игре спајају регион, а учесници су деца основношколског узраста са територије Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Деца не морају бити активни спортисти, већ само љубитељи дружења и здравог начина живота. Спортске игре младих су и у Србији постале омиљена манифестација, а интересовање за учешће у Играма из године у годину све је веће.