Српски  Magyar 

Обележен Дан Гимназије "Светозар Милетић"

Гимназија и стручна школа “Светозар Милетић” свечано је обележила Дан установе. Једина средњошколска установа у општини Србобран прославља 62. рођендан, а за свој дан изабрала је датум када је 1826. године у Мошорину рођен је један од најзначајнијих и најутицајнијих српских политичара у Аустроугарској Монархији у другој половини XIX века - Светозар Милетић, по којем школа носи име.

"Поносна сам што могу рећи да сам део овог колектива и што учествујем у одрастању наших ученика, што сам део њиховог васпитања и образовања, али и што сам део њихових родитеља који су нам све ове године пружили поверење да обликујемо њихово највредније - децу. Наш мото ове године је 'Стазама знања до вечне славе' и сигурна сам да ће неко и од наших ученика поћи овим путем", рекла је обраћајући се окупљенима Јасмина Шегуљев, директорка Гимназије и стручне школе "Светозар Милетић".

У име локалне самоуправе Дан школе ученицима, наставном и ненаставном кадру, те пензионерима установе, честитала је Милена Аларгић, председница Скупштине општине Србобран.

"Велика ми је част и задовољство што као и бивши ђак ове Гимназије данас са ове позиције могу свима да честитам Дан школе. Наша Гимназија има богату традицију; увек је имала квалитетан наставни кадар и изнедрила је много добрих стручњака различитих профила. Школа оправдано носи име Светозара Милетића, једног од најзначајнијих интелектуалаца XIX века, који се великом снагом и енергијом борио за национална права српког народа. Наш задатак је да сачувамо статус школе који она данас има и ужива, иако то није најлакше и најједноставније у малим срединама каква је Србобран. Сарадња Гимназије и локалне самоуправе је на високом нивоу у смислу пуне материјалне подршке, саветодавне или било које друге помоћи, и нећемо се либити да употребимо све своје снаге да дођемо до овог циља, али нам у томе треба и помоћ свих Србобранаца. Образовање већ одавно није само ствар изборе, већ потреба и основа за лични развој сваког младог човека који ће стицати различита знања и искуства, постављајући темеље за лепшу будућност читаве заједнице", поручила је Милена Аларгић.

За ову прилику ученици и професори припремили су и извели пригодан програм који су чинила разна соло и хорска музичка извођења, представа, пројекција филма о Јасеновцу, и уручење признања и јубиларних награда. 

 

Службени лист