Српски  Magyar 

Представници НИС- Нафтагаса у Србобрану

NIS Naftagas - SrbobranУ четвртак, 03. априла у кабинету председника општине Србобран одржан је дуго очекивани састанак са представницима НИС - Нафтагаса. Представнике НИС - Нафтагаса су чинила три директора различитих ресора.Директор  Дирекције за  правне послове  и хард послове Владимир Ђурић је рекао да је ово био конструктиван разговор, да је разјашњено пар спорних питања, те претпоставља да ће овај разговор дати очекиване резултате, и да ће се решити ствари како не би дошло до заоштравања односа са локалном самоуправом у Србобрану.
Господин Ђурић је напоменуо да неће да даје изјаве зато што НИС има центар за информисање који може да даје саопштења где можемо добити одговоре на ову тему и на било које друге теме интересантне за медије.
   „Нафтагас ради на  територији 24 општине у Србији, било је доста проблема које смо ми до сада успешно решавали, наш циљ и интерес је да имамо добре односе са свим локалним самоуправама. Наш и ваш интерес је да се проблеми реше и да не дође до неке ескалације која би имала последице и за локалну самоуправу и за НИС.“ – рекао је на крају господин Ђурић
 
   О исходу састанка  питали смо и председника општине Србобран, Бранка Гајина, који је рекао да није задовољан, јер су то људи  који немају овлашћења, да су то пристојни и добри људи али да они уопште нису саговорници за ову тему. 
   „Директор Нафтагаса је требао лично да дође или да пошаље људе са овлашћењима за закључивање протокола или споразума којим би решили дуговања према нашој општини  и нека друга питања, пре свега еколошке природе и загађења кроз нафтну исплаку. Ово је крађа времена, пошто су на састанак дошли неовлашћени представници Нафтагаса и ми ћемо сада директору Нафтагаса дати рок писменим путем да се изјасни коначно о томе да ли је спреман да заостали неисплаћени износ нафтне ренте који износи негде око 20.000.000,00 динара, исплати или не, у противном да се суочи са блокадом нафтних поља и сабирног центра. Крајем идуће недеље планирам , ако се не договоримо да блокирамо та поља, а онда ће сви заједно у црним лимузинама, и министар екогологије и остали министри и директор Нафтагаса доћи на разговор и бити пуни разумевања.  Нажалост што се на ова начин морамо изборити за оно што је наше", изјавио је Гајин.