Српски  Magyar 

За студентске стипендије издвојено 4,46 милиона динара

Студенти из општине Србобран и ове ће године имати новчану подршку локалне самоуправе за лакши пролазак кроз процес образовања. Наиме, Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, потписао је данас 73 уговора о стипендирању високошколаца, чиме је настављена лепа традиција промоције младих, успешних људи који своју будућност граде, пре свега, на усвајању нових знања и вештина, које целом друштву доносе напредак.

Као што је речено, стипендије је добило 73 студента, сви који су конкурисали, јер је након провере комисије установљено да испуњавају задате критеријуме. Општинску стипендију добило је 28 студената прве године (5.000 динара), 18 студената виших година са просеком 7+ (5.000 динара), и 27 студената са просеком 8+ (8.000 динара). Све стипендије ове године увећане су за по 3.000 динара. Само три студента која су конкурисала нису добила стипендију, али то узбог чињенице да су остварили право на стипендију коју додељује Република Србија.

"Општина Србобран је у овој години одобрила 73 студентске стипендије. Веома је важна чињеница да није било ранг листе, већ, сви захтеви наших студената за стипендијама су и одбрени. Наставићемо да улажемо у образовање и са тим у вези, у овој години издвојено је 4.460.000 динара за студентске стипендије. Трудићемо се и у наредним годинама да подржимо све иницијативе које долазе од наших студената и да им будемо снажан партнер у њиховом образовању", рекао је након доделе уговора Дебељачки.