Српски  Magyar 

Пољопривредници заједно уредили атарске путеве

У организацији Месне заједнице Србобран, уз подршку Општине Србобран, домаћи пољопривредни произвођачи уредили су данас атарске путеве. Заједничка акција потврдила је солидарни дух међу пољопривредмицима и спремност да издвоје своје време и ангажују машине зарад стварања бољих услова за рад у пољу.

"Веома је значајно што се већи број наших пољопривредника одазвао позиву и иницијативи Месне заједнице Србобран, што препознају значај ове врсте активности, активности на корист пољопривредних произвођача и свих нас у Србобрану. Овакве акције се редовно организују у Турији, последња је у Србобрану организована пре извесног времена, али сад кад видим како је добро организована данашња и како то лепо изгледа, мислим да би ово могло да постане редовна пракса и овде. Локална самоуправа ће увек поздравити овако добре иницијативе у којима сви заједно чинимо нешто добро за нашу локалну заједницу. Општина Србобран мора и треба да води рачуна о свим својим грађанима, а како је пољопривреда једна од главних грана наше привреде, посебна пажња мора бити усмерена управо на ову област. Председник Општине, али и сви други људи укључени у њен рад, морају бити присутни на терену, да се разговара са грађанима како бисмо знали на који начин да допринесемо бољем функционисању целе општине Србобран и да тако обезбедимо свима боље услове за живот", рекао је пред почетак акције Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

Иначе, локална самоуправа издвојила је средства за набавку горива за акцију, али и за ручак и дружење свих учесника након завршеног посла.

Позиву на акцију одазвало се 25 србобранских пољопривредника, који су били подељени у пет група тако да у свакој буде по две тањираче и три сетвоспремача, дрљача или ваљака за равнање пута.

"Нама пољопривредницима је важно да атарски путеви буду лако проходни, тако се машине мање хабају па се и мање кваре, а и путничким возилима је лакше прићи до њива сад кад нема рупа. Нисам рачунао, али сам сигуран да је данас урађено око 100 километара путева. Само србобрански атар је величине 18.000 хектара, и данас смо покрили цео атар, све важније путеве и оне споредне за које знамо да се више користе", рекао је Нандор Брашњо, одборник СО Србобран и један од организатора акције.