Српски  Magyar 

Србобран памти своје јунаке

На 25. годишњицу трагичне погибије надаљчанина Синише Лаушева, водника I класе Војске Савезне Републике Југославије, у агресији НАТО снага на нашу земљу, као и сваке године до сада породица и пријатељи, представници његовог родног места и општине Србобран, положили су венце на спомен обележје у центру Надаља и још једном евоцирали успомена на храброг, младог човека који је положио живот у одбрани своје домовине. 

Споменик су заједно су обишли: породица Лаушев и пријатељи, представници локалне власти на челу са Радивојем Дебељачким, председником Општине Србобран, чланови Савета Месне заједнице Надаљ, Општинске организације СУБНОР Србобран, као и представници локалног одбора Српске напредне странке.

"На нама је да не заборавимо све жртве НАТО агресије из '99. године, да не заборавимо злочин који је учињен над нашим народом и да не заборавимо жртве које смо поднели. Нажалост, многе људе смо изгубили само зато што смо желели да будемо слободни и зато што смо бранили оно што је наше. У Надаљу смо заједно са породицом Лаушев положили венце на споменик Синиши Лаушеву. То је један од наших суграђана који је страдао за време бомбардовања, као и још двојица наших суграђана, Александар Бајин и Ранко Пантелић. Заувек ћемо памтити шта су ти људи учинили за нас и увек ћемо се трудити да негујемо културу сећања, јер су ти људи то заслужили бранећи својим животима нашу земљу и све нас који смо за њима остали", рекао је након полагања венаца Дебељачки.