Српски  Magyar 

У првом кварталу рођено 35 беба

"Увек волим да истакнем - ово је један од лепших догађаја које организујемо током године", рекао је данас приликом уручења поклона подршке родитељима беба рођених у првом кварталу 2024. године, Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран. Овога пута столице за храњење беба, уз друге поклоне које обезбеђује Удружење "Рука спаса", добило је 35 беба, 16 дечака и 19 девојчица. 

"Општина Србобран настваља традицију пружања подршке рађању и подршке родитељима у обављању најважније своје дужности, а то је да воде бригу о својим најмлађим укућанима, о својој деци. Драго ми је да можемо да помогнемо на том путу и трудићемо се да у наредним годинама повећавамо ту подршку. Овим окупљањем и сусретом шаљемо лепу слику из наше општине, и верујем да је то веома важно, посебно уз све снажнију подршку родитељима која стиже кроз мере Владе Србије и Покрајинске владе. И локална самоуправе се труди да буде на висини задатка и трудимо се да додатно подстакнемо бригу о породици. Од ове године имамо и јаслену групу у ПУ 'Радост', надам се да ћемо ускоро и у селима исто учинити, а пошто имамо велики број уписане деце у вртићима, мислим 456 у претходној години, појавила се потреба да отворимо још један вртић, десети по реду, и радимо пројектно техничку документацију за тај пројекат. Најважнији посао је да имамо више деце. Срећан сам када нам је сала пуна младих родитеља и беба", поручио је Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и захвалио тиму Удружења "Рука спаса" и тиму локалне самоуправе који су годинама ангажовани на реализацији овог пројекта. Дебељачки је позвао родитеље да се не заустављају на једном или двоје деце, уколико то могу, јер је потребно "да нас има што више".

Савка Лазић, председница "Руке спаса", честитала је родитељима принове и истакла да сарадња са Општином Србобран траје већ осам година, а од овога пута у праксу је уведено и даривање мама које роде треће дете. "Да се видимо још који пут. Наше удружење бави се и чувањем традиције и и нама је потребно да имамо на кога да је преносимо", истакла је Савка Лазић, и захвалила председнику Општине на садржајној подршци коју локална самоуправа пружа удружењу.

 

 

Службени лист