Српски  Magyar 

У току реконструкција улице Милоша Црњанског

Улица Милоша Црњанског добиће нови асфалт целом својом дужином. Данас је почело асфалтирање завршног слоја пута, тако да ће саобраћај кроз ову фреквентну улицу кренути веома брзо. Радове су данас обишли Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран, и Милош Јовановић, директор ЈКП "Градитељ".

"Током протекле четири године имали смо јако пуно радова у нашим улицама, сад је коначно дошла на ред и улица Милоша Црњанског. Након неколико деценија ишчекивања, започели смо реконструкцију, не само саобраћајнице, већ и паркинга на почетку улице, који се директно наслања на Трг слободе и зграду Општине. Ова улица је доста фреквентна јер спаја пут ка Врбасу са центром Србобрана. Оно што желим да истакнем је посвећеност и предан рад извођача радова, претходног дана је уклоњен површински слој старог асфалта и постављен први слој новог, а већ данас се наноси газећи слој и исцртавање саобраћајнице и паркинга", рекао је овом приликом Дебељачки.

Он је подсетио да је у последње време реконструисано више од 30 улица у местима општине, чак су поједине у Надаљу по први пут асфалтиране.

"Мислим да смо доста тога учинили да променимо стање наше путне и саобраћајне инфраструктуре, а напоменуо бих, јер је врло важно да наши грађани знају, да нећемо стати на овоме. У току је припрема пројектно техничке документације за реконструкцију још десет улица, посао за који се надам да ће бити готов до краја године и да затим радимо реконструкцију. У највећој мери то су улице које, попут Милоша Црњанског, воде ка Врбасу, али и неке друге у ужем централном језгру Србобрана. Желимо да Србобран, Турија и Надаљ буду места каква наши грађани и заслужују, значи уређена насеља, са добром путном инфраструктуром. Знамо да имамо још доста посла на том пољу, али ћемо се трудити да будемо на висини задатка, како би и све улице биле у стању какво ћемо сада имати у улици Милоша Црњанског", рекао је председник Општине Србобран Радивој Дебељачки.

Службени лист