Српски  Magyar 

Одржана XLII седница СО Србобран

Актуелни сазив Скупштине општине Србобран, којим је у претходне четири године председавала Милена Аларгић, председница СО, данас је одржао последњу седницу. Следе локални избори, заказани за 02. јун, и формирање новог локалног парламента на основу поверења грађана које ће бити исказано у изборном дану.

Последња, XLII седница, донела је само пет тачака дневних реда, а осим уобичајениих уводне и последње, односно усвајања записника са претходне седнице и одборничких питања, Скупштина општине расправљала је и усвојила две одлуке о отуђењу грађевинског земљишта - катастарских парцела број 4984 6 и 4984 9, као и број 11364/3 у К.О. Србобран, и то најповољнијем понуђачу, те информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања јавног предузећа ЈКП "Градитељ" за период од 01. 01. до 31. 03. 2024. године.

Последња седница била је прилика и за осврт на четворогодишњи рад локалног парламента, који је дао Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

"Хвала одборницима Скупштине општине Србобран на сарадњи и свему ономе што су урадили у претходне четири године, а то се пре свега односи на доношења веома важених одлука за све наше грађане. Србобран је у последње четири године постао другачији, мења се, и надам се да нас и у наредном периоду очекује веома динамичан развој. Наше одборнице и одборници доносили су одлуке које су биле основа за све оно што се радило, градило и стварало у нашој општини. Под тим подразумевам равномеран развој и Турије, и Надаља, и Србобрана, и заиста смо се трудили да на све начине приђемо суграђанима и да све одлуке које смо донели у овом сазиву буду у интересу свих грађана. Поносан сам на оно што смо урадили, надам се да ће грађани то знати да препознају и награде на следећим локалним изборима, заказаним за 02. јун. Кандидујемо политику која је све одлуке које смо донели у локалном парламенту и реализовала кроз извршну власт на локалу, поносам сам што сам био део тога, и надам се да ће и у наредном периоду остати иста констелација снага, која је заиста допринела томе да Србобран почне да се развија, да се то јасно види. Једнако важне биле су и оне одлуке чија реализација се није 'видела' на улицама, на трговима, а то су одлуке које су унапређивале квалитет живота грађана или им биле подршка, као што је била одлука која се односила на пружање новчане подршке брачним паровима који се одлуче на вантелесну оплодњу", рекао је након последње седнице Скупштине општине Србобран Дебељачки.

Службени лист