Српски  Magyar 

"Црвенкапа" и "Бубамара" су зелени вртићи

Два вртића Предшколске установе "Радост", "Црвенкапа" из Србобрана, и "Бубамара" из Надаља, добитници су награде "За чистије и зеленије школе у Војводини", које се додељују у оквиру истоименог, сада већ 15 година дугог пројекта Покрајинске владе. Награђене су васпитно-образовне установе које су ове године биле најуспешније у реализацији активности у области заштите животне средине.

"Захваљујући преданом раду и великој посвећености Покрајинске владе, Покрета горана Војводине и наших просветних радника, реализација овог програма ниједном није прекинута до сада. Награђене су заиста најбоље идеје за ову годину, и свака има јасан циљ – да ојача и подигне свест, као и личну одговорност за бригу о животној средини", истакла је приликом доделе награда Сандра Божић, потпредседница Покрајинске владе.

Највећу корист овог подстицајног програма, како је речено, чине зрела и креативна решења младих и деце за своје окружење, што пуно говори о њиховим квалитетима, као и њихових ментора – васпитача, наставника и професора.

"Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине  само је у последњих седам година издвојио преко 13 милиона динара за овај програм. Недавно је потписао и појединачне споразуме о сарадњи у вези са његовом реализацијом са свих 45 јединица локалне самоуправе у нашој покрајини. То значи још већи фонд за награде нашим ђацима и установама у оквиру овог пројекта“, истакла је потпредседница Божић.

Испред ПУ "Радост" и вртића у којим раде, награде су примиле васпитачице Данијела Миличић Требатицки и Халила Драгићевић. Иначе, ово је за "Бубамару" било 13. учешће у пројекту и увек је била награђена. Награда подразумева семинар за наставнике координаторе Програма, који ће се одржати у "Еколошком центру Радуловачки" у Сремским Карловцима, и једнодневну екскурзију за децу која су учествовала у Програму.

 

Службени лист