Српски  Magyar 

Успешна сарадња Телекома Србије и Општине Србобран

Saradnja Telekoma i Opstine SrbobranОпштину Србобран, дана 13.03.2008. године на позив председника Општине Србобран, посетио је господин Слободан Белић, директор Извршне дирекције регије „Север“, Извршне јединице Нови Сад - Телекома Србије.
Разлог посете Србобрану односно председнику општине Србобран, господина Белића је наставак даље успешне сарадње Телекома Србије и Општине Србобран..

Том приликом господин Белић је рекао: Веома сам задовољан са сарадњом и изузетно брзо прибављеном инвестиционо техничком документацијом новембра 2004. године Још једном морам да нагласим и похвалим све органе општине Србобран., јер смо ми почели са реконструкцијом и изградњом нове телекомуникационе мреже прво у Србобрану, што је рађено кроз неке две године. У том периоду заменили смо стару постојећу централу која је имала 2500 бројева од чега је било 430 двојника и поставили две нове дигиталне централе, укупног капацитета око 4700 прикључака. Одмах после замене која је урађена у јуну 2006. године и замене свих старих прикључака и пребацивање нове дигиталне централе укључено је додатних 2000 бројева, односно сви корисници који су имали захтеве до тада нерешене, неки и више година, су решени, тако да данас практично можемо да кажемо да оно што стигне од  захтева на подручју места Србобрана буде врло брзо и решено. Тренутно имамо око 40 нерешених захтева које због временских услова нисмо неким темпом решавали, али ћемо наставити даље.  У току прошле године је у Србобрану пуштена у рад и опрема за брзи приступ интернету. Пуштена су 224 прикључка, које су србобранци све  купили да би имали још брже везе са светом. Пошто су сви прикључци откупљени  у току је проширење за 360 прикључака за АДСЛ. У наредне две недеље имаћемо  готову и спремну опрему за то. Како буду захтеви пристизали тако ћемо их и решавати. Оно што сад имамо на чекању од захтева решићемо одмах. Место Србобран ће иматибити тако негде око 12% АДСЛ прикључака у односу на број телефонских прикључака.“

У току 2008. године Телеком Србије планира још једно проширење од 100 бројева и решавање преосталих захтева у Надаљу, као и проширење за 480 прикључака и реконструкција телекомуникационе мреже у Турији. У  Турији ће бити  замењени сви двојнични прикључци,тако да ни у Турији више неће бити  двојничких бројева, Важно је напоменути да ће и Надаљ и Турија добити АДСЛ прикључке за брзи приступ интернету. Овим проширењем Општина Србобран ће бити ако не прва, оно у првих пет општина која ће имати АДСЛ прикључке у свим насељеним местима.

Председник општине Србобран је изразио своје задовољство што је Србобран добио једну савременију и проширенију телефонску централу у односу на ранију када је био велики подухват пре подне добити некога у Врбасу, Новом Саду, Београду.... : „Јако сам задовољан што ће се ове године проширити централе у Турији и Надаљу јер ћемо имати још већи број корисника. Према информацијама из Телекома данас у Србобрану има чак и слободних капацитета  на телефонским централама. Иначе, урађено је, по подацима Телекома, 88 прикључака на 100 станова. То је јако завидан проценат и јако сам задовољан што смо успели за ове 3 године да побољшамо тај телефонски саобраћај који је некада био на једном изузетно ниском нивоу. Наравно да сам задовољан још из једног разлога што су људи из Телекома увек спремни да дођу на мој позив такорећи, не чекајући. Господин Белић је дошао код мене  да решимо неку баналну ствар, наиме потребно је изместити један део мреже који смета приликом градње пијаце на Рајчуру. Један део њихове мреже смета и господин Белић је  дошао да се лично увери како то треба да иде и ја сам захвалан што је нашао времена да одмах дође и реши настали проблем који ће бити отклоњен у току пар дана. Дакле једна изузетно добра сарадња.“

Н.Б.