Српски  Magyar 

Успешно окончане Спортске игре младих 2024

Након четири месеца узбудљивих надметања у многим спортским дисциплинама у којим су главни ривали били ученици основних школа из Србобрана, Турије и Надаља, свечано су затворене Спортске игре младих.

“Данас смо успешно окончали сва такмичења у оквиру манифестације Спортске игре младих. Добили смо победнике који ће нас представљати на Покрајинском такмичењу, 10. јуна у Апатину, и укупно 90 младих спортиста са својим пратиоцима представљаће своју школу и општину Србобран у покушају да остваре што боље резултате који их могу одвести на још једну степеницу више у такмичењу", рекао је Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам. 

Домаћин завршнице игара био је Фудбалски клуб Србобран, на чијем се стадиону у Шумици одржан последњи такмичарски дан Спортских игара младих.

"За овај завршни спортски дан позиву су се одазвале школе ‘Петар Драпшин’, ‘Јован Јовановић Змај' и ‘Жарко Зрењанин Уча’. Реч је о деци која похађају ниже разреде, односно 2013. годиште и млађа. Хоћу да искористим прилику и захвалим се школама које су се одазвале позиву за учешће у Спортским играма младих, захваљујем се свим наставницима и учитељима који су са нама радили на овоме протеклих неколико месеци. Посебно се захваљујем колегама које предају физичко васпитање, јер препознају значај овог такмичења и зашто је важно да деца учествују у спортским активностима. То су наставници који су узели активно учешће у овој манифестацији, својим ентузијазмом су је учинили бољом, а без њих се она свакако и не би могла организовати”, рекао је Субић.

Службени лист