Српски  Magyar 

Одржан 13. Меморијал "Синиша Гаврилов 2024"

У Србобрану је одржан 13. Меморијални турнир у фудбалу “Синиша Гаврилов 2024”, који традиционално организују Фудбалски клуб Србобран. Дводневни турнир окупио је рекордних 80 екипа из Србиије и земаља окружења и са разлогом се профилисао као једна од најбољих и најмасовнијих спортских манифестација у Србобрану и градовима окружења.

Меморијал посвећен прерано преминулом Синиши Гаврилову, некада фудбалеру и тренеру млађих категорија ФК Елан, који је за собом оставио дубок траг понајвише усађујући љубав младим људима за фудбал, отворили су његов брат Славиша, и Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран.

"Изузетно ми је драго видети оволико деце да играју фудбал на турниру под именом мог брата и на терену на којем је то чинио и он. Захвалан сам свима који организују овај турнир, првенствено Фудбалском клубу, на челу са Немањом Перендићем, као и свим тренерима клуба, а посебно издавајам Александра Шијачића, јер знам колико се лично залаже. Споменућу и Зорана Мијића, на чију је иницијативу овај турнир и основан, затим се захваљујем свим управама ФК Србобран које су до сада, више од деценију, одржавали традицију овог турнира. Деци поручујем оно што би Синиша данас рекао да је са нама, а то је: ‘Оставите срце на терену, борите се, али и поштујте противнике’. Срећно у такмичењу и уживајте у фудбалу", поручио је Славиша Гаврилов.

"Осећам велику срећу и радост што смо се данас сви окупили овде, да се, пре свега, лепо дружимо, да на стадиону проведемо квалитетно време и уживамо у фудбалу. Сви ви млади играчи који данас стојите овде сте већ победили, без обзира на званични резултат који ће бити на крају. Победили сте јер се бавите прелепим спортом у којем је јако важно, како је то већ речено, да поштујете противника и да се дружите. Учећи фудбал научићете како живети, на здрав начин и са радошчу трчећи напред. Желим да се захвалим свим онима који су на било који начин допринели организацији турнира, и да још једном искажем задовољство што смо сви данас заједно овде и што чувамо сећање на нашег Синишу", рекао је Радивој Дебељачки.

Према правилима турнира, надметала су се деца узраста од 2010. до 2017. годишта, разврстани су у шест старосних категорија.

Службени лист