Српски  Magyar 

Свечани пријем за најбоље ученике генерација

Општина Србобран и ове године наградила је најбоље ученике завршних разреда свих школских образовних установа. У четири основне школе издвојили су се: Николина Корда - Основна школа "Жарко Зрењанин Уча" из Надаља; Весна Медурић - Основна школа "Петар Драпшин" из Турије; Николина Перовић и Гал Шаролта - Основна школа "Јован Јовановић Змај" из Србобрана; Тодор Бранков - Основна школа "Вук Караџић" из Србобрана; док су у Гимназији и стручној школи "Светозар Милетић" титуле ученика генерације понеле Анђела Смајић и Бојана Еркић. Њима у част пријем су данас организовали Радивој Дебељачки, председник Општине Србобран,  и Кристијан Кочиш, члан Општинског већа задужен за образовање.

"Увек ми је задовољство када сам у друштву младих и успешних људи, када сам у прилици да поразговарамо и проведемо заједно квалитетно време у овој нашој заједничкој кући, што Општина свакако јесте. Бити ђак генерације је велики успех који заслужује све честитке, а ја уз то желим да наши најбољи ученици наставе да буду такви и у будућности, не само кад је школовање и усавршавање у питању, већ и у животу уопште. Општина Србобран ће наставити да буде партнер на том путу нашим младим људима, потрудићемо се да помогнемо све што је у нашој моћи. Драго ми је што су школе учиниле све да изведу децу на прави пут, имали су подршку и подстрек од наставног кадра, а чуо сам од директорица много лепих ствари о целој генерацији, да су то заиста све добра деца", рекао је приликом пријема Дебељачки.

Заједно са чланом Општинског већа Кристијаном Кочишем, председник Општине је ученицима генерације уручио вредне поклоне - таблет рачунаре, књиге и пенкала, а затим саслушао планове младих људи за наставак школовања.

Иначе, од ове године локална самоуправа донела је одлуку да свим малим и великим матурантима плати трошкове прославе матуре. Основне школе "Јован Јовановић Змај", "Жарко Зрењанин Уча" и "Петар Драпшин", већ су прославиле малу матуру, осмаци ОШ "Вук Караџић" ће то учинити у петак, док ће матуранти Гимназије и стручне школе "Светозар Милетић" прославу имати у суботу, након доделе диплома на Тргу Републике, која је заказана за 18.00 часова. Директорке свих школа, које су, такође, присуствовале пријему, захвалиле су у име установа и у име родитеља Општини Србобран и председнику Дебељачком на новом виду подршке, којом се Србобран додатно издваја у бризи о школској деци. Наредних дана следи и одлазак у Сутоморе за носиоце Вукове дипломе, што је још једна потврда, како је речено на пријему, да се рад и учење увек вреднује и донесе резултат.

Службени лист