Српски  Magyar 

Регата "Вода Војводине" на везу у Србобрану

Бродови и разна друга пловила која чине 14. Међународну регату „Воде Војводине“, упловили су у мирну луку Србобран. За девет дана пловидбе регата ће прећи 320 километара по војвођанским рекама и каналима, на релацији Нови Сад – Бабатово – Бечеј – Србобран – Руски Крстур – Каравуково – Бачка Паланка, а повратак је 29. јуна у Нови Сад, када ће бити обележен крај регате и Међународни дан Дунава.

"Хвала 'Водама Војводине' и свим учесницима регате што је Србобран и ове године изабран да буде лука у коју ће упловити бродови, а на нама је да поново будемо прави домаћини, као и претходних година. Воде чине Србобран препознатљивим, оне су једно од највећих богатстава којим располажемо, оне су потенцијал за нашу пољопривреду и туризам, такође, и регата је одлична промоција тог потенцијала. На нама је да максимално искористимо све оно што нам пружа природа, али истовремено чувајући је и унапређујући за будуће генерације", рекао је приликом пристизања бродова Радивој Дебељачки, председник Општине Србобан. 

Овогодишња регата броји 90 пловила и око 250 регаташа, од којих је 50 деце, а у пловидби учествују и посаде из Аустрије, Хрватске и Словеније.

Регата се организује у циљу промоције пловидбе и наутичког туризма Војводине, а ове године стављен је акценат на промоцију риболовних вода и риболова. Сви учесници регате добили су на поклон штап за пецање, а у овом спорту опробала су се деца и одрасли на такмичењу које је одржано у Србобрану, на новоизграђеним пецарошким местима. За добру забаву у музичком делу била је задужена Банда дрвена.