Српски  Magyar 

Свечано прослављена школска слава – Свети Сава

Srbobran - Proslava dana Svetog Save   Поводом дана Светог Саве, утемељивача српске цркве, државе и школства – школске славе, у организацији основних школа и Гимназије са територије Општине Србобран, Установе за предшколско васпитање и образовање „Радост“, Дома културе и КУД „Бард“ у Задружном дому са почетком у 18,00 часова организована је светосавска академија.
  Уз присуство ученика, наставника, директора, представника Општине Србобран и многобројних гостију учесници су уз незаобилазну химну посвећену утемељивачу српске духовности, својим певањем, игром и пригодним рецитацијама  прославили дан првог српског оснивача православне цркве и заштитника образовања.

Srbobran - Proslava dana Svetog Save   Након извођења Химне Светом Сави, мешовити хор ученика ОШ“ Вук Караџић“ и Гимназије „Светозар Милетић“ под вођством диригента, професорице Јадранке Миковић отпевали су Одломак из литургије Светог Јована Златоустог, Сјати Боже и Буди имја Стевана Мокрањца.
  После резања славског колача, освећења славског кољива протојереј Мирко Шипка је поздравио све присутне пригодном беседом о значају Светитеља Саве.
  У програму су поред школске деце, учествовали и малишани предшколског узраста који су извели рецитал посвећен првом спрском просветитељу.
  Све извођачке групе КУД“Бард“ који слави Светога Саву као свога заштитника су својим учешћем улепшале и увеличале ову академију.
Srbobran - Proslava dana Svetog Save   Ученица ОШ „Жарко Зрењанин – Уча“ из Надаља је прочитала свој рад на тему о Светом Сави који је наградђен од стране Конгреса српског уједињења из САД:
Мали добошар из Турије, Парошки Влада најавио је победничку песму са 3. дечијег фестивала војвођанске песме у извођењу Слађане Гајинов и Михајловић Душана.

Након академије у холу ОШ „Вук Караџић“ одржан је традиционални светосавски бал.

Покровитељ прославе Светог Саве је Општина Србобран.

Н.Б.