Српски  Magyar 

6. фестивал етно музике „Музика наших предака“ – „Őseink zenéje”-2008

Srbobran- Muzika nasih predaka „Музика наших предака“ – „Őseink zenéje” се и по 6. пут огласила у Србобрану у О.Ш. Јован Јовановић Змај, 12.01.2008. године, у организацији МКУД „Арањ Јанош“, а под покровитељством Општине Србобран, на челу са председником општине, господином Бранком Гајином.

Још једном је доказано да Србобран има способности и могућности за организовање програма који привлачи посетиоце из целе Војводине, па и шире!
Srbobran- Muzika nasih predaka Цело вече је протекло у опуштеној и веселој атмосфери, уз добру музику извођача, који су својим програмом обухватили скоро све мађарске језичке дијалекте.
Домаћа – Војвођанска музика је добила релативно мало простора, али су Војвођански Велики Оркестар, који се оформио прошле године спајањем више гудачких оркестара из Војводине, и Женска певачка група „Зенге“ из Србобрана уз пратњу гудачког оркестра Века,  дочарали лепоту нашег краја.
Војвођански Велики Оркестар  има укупно 24 члана из: Срборана, Бачке Тополе, Суботице, Хајдукова, Хоргоша, Чоке, Сенте, Аде, Бечеја, Новог Бечеја; као и чланове из Мађарске ( из Сегедина, Комлоа и Баје).
Гост вечери, оркестар СКЦ „Вук С. Караџић“ из Бачке Тополе се на високом нивоу представио мелодијама из Војводине и Србије.
Srbobran- Muzika nasih predaka Од младих талената, оркестар „Арђелуш“ из Аде је забављао публику песмама из Молдавије.
Врхунац вечери је био традиционални оркестар из Палатке (Palatca- Румунија), који се досада представио у више Европских држава, као и на другим континентима, а у Србији им је ово било прво гостовање. Чланови овог оркестра нису музички образовани, али својим начином свирања знају „пренети“ публику у неку сасвим другу димензију.
После концерта следила је игранка – „táncház”, на којој је разиграна публика имала прилику упознати се и уживати у играма из: Молдавије, Бачке (српске игре) i Србије, Сатмара, Палатке, Калотасега и Сика.
Концерту су присуствовали и медији: РТВ - Нови Сад, Телевизија Мозаик - Нови Сад, Дуна ТВ – Будимпешта, Радио Србобран, Радио Темерин, као и новинари дневног листа „Мађар Со“ и омладинског часописа „Кепеш Ифи“, који ће лепе утиске са ове вечери пренети свима онима који нису били са нама.
Srbobran- Muzika nasih predaka Они који су стигли на манифестацију, верујемо да су се лепо провели.
Наиме, окупио се леп број, како млађих тако и старијих љубитеља етно музике, а треба похвалити и Србобранце, који су се по нашој процени ове године одазвали у већем броју у односу на претходне године.
„Музика наших предака“ је и овај шести пут за многе окупљене значила забаву, дружење и добро расположење.

 Srbobran- Muzika nasih predaka  Srbobran- Muzika nasih predaka

 

Службени лист