Српски  Magyar 

Конвенција Пастор Иштвана у Србобрану

Konvencija - Ištvan PastorУ оквиру председничке кампање, јуче, 09.01.2008. кандидат странака војвођанских Мађара Иштван Пастор посетио је Србобран.
У оквиру своје посете Србобрану Иштван Пастор је обишао ОШ“Ј.Јовановић Змај“, „Радио Србобран“ и Бергел Ласла, угледног пољопривредника из Србобрана. После обиласка гости су присуствовали пријему који је у њихову част организовао Председник Општине Србобран.

Konvencija - Ištvan Pastor
Након тога je у Великој сали Скупштине општине Србобран пред великим бројем грађана Иштван Пастор одржао  конвенцију и представио свој програм и кампању под слоганом „За Србију у којој је свима добро“. Пастор се пре свега залаже за персоналну аутономију војвођанаских Мађара и територијалну аутономију осам општина на северу Војводине са већинским мађарским становништвом.


Konvencija - Ištvan PastorПредседник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор претендује на гласове највећег дела мађарског бирачког тела пошто су иза њега прве стале странке војвођанских Марађа - ДЗВМ и ДСВМ, Андраша Агоштона и Шандора Пала али  очекује да ће му на изборима подршку дати и припадници других националних мањина, као и Војвођани који не припадају мањинским заједницама.

Конвенцији су поред Иштвана Пастора присуствовали Агоштон Андраш, Шандор Пал, посланици у републичкој скупштини Пастор Балинт и Варга Ласло, потпредседник Скупштине АП Војводине Егереши Шандор, као и високи функционери СВМ.

Н.Б.

Службени лист