Српски  Magyar 

Додељене награде за најлепше баште, дворишта и простор испред кућа

Dodela nagrada za najlepse uredjene baste i dvorista Данас, 21.децембра 2007. године, у згради Скупштине општине Србобран председник Општине Србобран Бранко Гајин је уручио награде за најлепше уређени простора испред кућа и  најлепше уређеног дворишта - баште.
   Том приликом обраћајући се присутнима, честитајући добитницима награда као и свим осталим ненаграђеним учесницима председник Општине је истакао важност чувања, неговања и уређења простора у ком живимо.
   Јерков Меланија се испред Комисије захвалила свима који, негујући биљке у свом уском животном окружењу, улепшавају читаву нашу општину и честита свима на постигнутим резултатима и жели свима још пуно успеха у неговању и одгајању лепих и корисних биљака и у улепшавању својих башти.

Општина Србобран је обезбедила и вредне награде и то:

  • за прво место -  електрична коса за живу ограду
  • за друго место -  елчектрични тример за траву
  • за треће место- комплет од три соларне светиљке

Dodela nagrada za najlepse uredjene baste i dvorista Сви пријављени су добили посебне плакете за лепо уређене дворишне и уличне просторе.
 
   По Одлуци Комисије за избор најлепше уређених простора испред кућа, улица и економских дворишта у Општини Србобран у саставу: НАЂ НАДА председник Комисије, ЈЕРКОВ МЕЛАНИЈА – члан Комисије и ЕГРИ ЈАНКА – члан Комисије након спроведеног поступка пријављивања заинтересованих грађана, непосредног обиласка и констатовања чињеница Комисија је донела одлуку, према којој:
 
Dodela nagrada za najlepse uredjene baste i dvorista   За насељено место Надаљ епитет најлепше уређеног простора испред куће добије кућа у улици Петра Драпшина бр. 50, власника Шућов Небојше.
   За избор најлепшег дворишта у Турији Комисија је донела следећу одлуку: Најлепша башта, у дворишту, је башта у улици Јована Поповића бр. 57, власника Мићин Бранислава.
   На другом месту је башта у улици Змај Јовина бр. 23, власника Трифуновић Илинке.
   Ван конкуренције оцењена је веома лепом и негованом башта у улици Јована Поповића бр. 45, власника Јоцић Драгована
   Најлепши простор (улични) испред куће је простор испред куће у улици Јована Поповића бр.  44, власника Црнојачки Зоранке.
   Комисија похваљује грађане који су својим ангажовањем уредили простор ткз. „Водице“ који је од неугледног краја насеља прерастао у оазу зеленила и одмора, као и рекреације и игре за децу.
 
Dodela nagrada za najlepse uredjene baste i dvorista   У Србобрану су прегледане све пријављене локације – дворишта и улични простори испред кућа на тринаест пријављених  адреса и установљено је следеће:

  • Најлепше двориште (башта) је она на адреси Лазе Костићабр.  43, власника Киш Нандора
  • На другом месту је двориште – башта у улици  Девет Југовића бр. 61, власника Зурковић Кате
  • На трећем месту је двориште – башта у улици Дубровачка бр. 29, власника Хулала Каталин.

Dodela nagrada za najlepse uredjene baste i dvorista Као најлепши  изабран је простор испред куће у улици Пролетерска бр. 23, власника Чордаров Симе.
Друго место равноправно деле две две уличне баште и то са адреса: Сремска бр. 21, власника Ађански Марије и Зелени венац бр. 9/2, власника Вајда Розалије.
На трећем месту је улична башта на адреси Дожа Ђерђа бр. 63, власника Ороси Беле и Кларе.
 
   Као најлепша дворишта и окућнице, ван конкуренције, оцењују се двориште у улици Петра Бигина бр. 20, власника Станојев Тоше и Илинке и двориште и окућница у улици Војвођанских бригада бр. 52, власника Честић Нешка.
 
Након додељивања награда и плакета за све присутне приређен је пригодан коктел.

Блануша Наталија

Службени лист