Српски  Magyar 

Активности Центра за социјални рад

KrstenjeОно што хоћемо из две предходне седмице рада Центра за социјални рад општине Србобран да поделимо са Вама јесте свечани обред крштења млдб. Драгане Новаков, девојчице без адекватног родитељског старања заштићене у хранитељској породици Невене Видић.
Радосни догађај крштења у Цркви Светог Богојављења Господњег обавио је свештеник Алексеј Блануша у присуству старатељке , госпође Марије Петровић, представника Центра и ужег круга пријатеља. Кумовао је Карамарковић Благоја Момир, студент стоматологије из Београда. Нашој Драгани пожелели смо срећно детињство, а захваљујемо се свима онима чијом је љубављу и пажњом окружена.
Да духовним богатством можемо превазићи многе проблеме уверило нас је и путовање у Кикинду, 13.10.2007. године где је у дружењу са штићеницима Геронтолошког центра у спонтаној атмосфери, изведен веома леп програм пензионерки из Србобрана које су уз песму и пригодне поклоне улепшале дан онима који живе одвојени од својих породица.
Остатак дана провели смо у праћењу садржаја манифестације Дани лудаје и у упознавању са Кикиндом, традицијом и обичајима тога краја. „Карав добре воље“ вратио се у Србобран у сумрак.

Центар за социјални рад Србобран
Бисерка Веселиновић