Jan 19, 2020 Last Updated 3:39 PM, Jan 18, 2020

Прослављен Међународни дан старијих особа

Dan starijihМеђународни дан старијих особа, 01.октобар, у Центру за социјални рад у Србобрану прослављен је свечано чиме је заправо означен почетак активности које ће бити намењене старијим особама током целе јесени.
Путовањем у Сремске Карловце 29.09.2007. године омогућили смо нашим драгим сарадницима – пензионерима Клуба за дневни боравак, уживање у прелепом јесењем дану и праћење манифестација бербе грожђа уз богат културни програм.

Кроз дружење и креативне радионице настојимо да јачамо самопоуздање старих јер сматрамо да то има велику важност за њих. Настојимо да препознају своје способности, да користе стечена знања и искуства. Тиме им враћамо део достојанства и поручујемо да нису заборављени и да су нам потребни.
Планирамо да 13.октобра посетимо Кикинду где се уз богат програм одвија манифестација „Дани лудаје“  која окупља госте из целог окружења. Пензионери из Србобрана имаће прилику да посете Герентолошки центар, упознају се са његовим радом. Кроз дружење са штићеницима Дома, уз пригодне поклоне, пренећемо им поздраве из наше општине.
Оно што желимо као стучна служба да упутимо као поруку старијима садржано је у поруци коју је написао Душко Радовић : „Толико нас има и толико имамо, да се нико не сме осећати сам и беспомоћан.“


Центар за социјални рад Србобран
Бисерка Веселиновић